Vuoden Poliisi on Helsingin Nuorkauppakamarin merkittävin yhteiskunnallinen projekti. Sitä on toteutettu vuodesta 1976 lähtien. Helsingin Nuorkauppakamari haluaa projektin avulla vaikuttaa yhteiskuntaan lisäämällä poliisityön arvostusta ja parantamalla suomalaisten tietämystä poliisityön monipuolisuudesta sekä työstä, jota poliisi tekee yhteiskunnan turvallisuuden ja hyvinvoinnin eteen.

Helsingin Nuorkauppakamari, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ja Poliisihallitus valitsevat Vuoden Poliisiksi työtehtävässään ansioituneen ja esimerkillistä toimintatapaa osoittavan poliisin. Projektin teema ja painopistealue vaihtuu vuosittain. Aiempina vuosina valinta on kohdistunut mm. nettipoliisitoimintaan, poliisikoiratoimintaan, rikospoliisityöhön, kenttäpoliisitoimintaan sekä talousrikostutkintaan.

Projektin pitkäaikaisena tavoitteena on ollut nostaa esille yksittäisiä ansioituneita poliisihenkilöitä, jotka tulevat eri puolelta Suomea ja edustavat monipuolisesti poliisityön eri osa-alueita. Vuoden Poliisi -projektin merkityksellisyydestä kertoo palkinnon pitkän historian lisäksi projektin korkea arvostus Suomen poliisin sekä projektin yhteistyökumppaneiden keskuudessa. Yhteistyökumppanit toimivat osaltaan projektin mahdollistajina mm. osallistumalla itse palkitsemiseen sekä tilaisuuden puitteiden järjestämiseen.

Yhteistyössä

logo Alko

Päihteiden käyttö näkyy poliisin työtehtävissä joka päivä ja esimerkiksi alkoholilla on osuutta 50 % kaikista pahoinpitelytapauksista. Alko haluaa Vuoden Poliisi -yhteistyön kautta osoittaa arvostusta poliisin tärkeälle tuelle yhteiskuntamme turvaamiseksi.

Maritta Iso-Aho, viestintäjohtaja, Alko Oy

Kumppanuus Vuoden Poliisin valinnassa on Kalevalle mieluinen ja tärkeä. On hienoa saada olla osana vuotuista perinnettä, jossa nostetaan esiin yksittäisiä ammattilaisia osana suurempaa kokonaisuutta, jonka pääasiallinen tarkoitus on ylläpitää luottamusta ja turvallisuutta yhteiskunnassa. Nämä arvot ovat merkittäviä myös Kalevalle.

Timo Laitinen, toimitusjohtaja, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva

Veholla olemme ylpeitä saadessamme tukea Suomen Poliisin arvokasta työtä ja olla mukana liikuttamassa poliisivoimiamme kestävästi ja turvallisesti.

Antti Puolakkainen, myyntijohtaja, Veho Oy Ab