Vuoden Poliisi löytyy yhteistyöllä

Vuoden Poliisi valitaan tänä vuonna nyt 46. kerran. Valinnan tekevät yhteistyössä Helsingin Nuorkauppakamari, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ja Poliisihallitus. Vuoden Poliisiksi valitseminen on poliisien keskuudessa ainutkertainen ja arvostettu kunnia. Tunnustuksen yhteiskunnallista merkitystä korostavat yhteistyökumppanuudet yritysmaailmasta. Tänä vuonna Vuoden Poliisin yhteistyökumppaneina ovat Alko, Veho ja Kaleva.

Yrityksille yhteistyö Vuoden Poliisissa on merkityksellinen tapa edistää yhteiskunnan turvallisuutta ja vakautta. Esimerkiksi pitkäaikaisen yhteistyökumppani Alkon viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho toteaa: ”Päihteiden käyttö näkyy poliisin tehtävissä valitettavan usein ja esimerkiksi alkoholilla on osuutta noin puoleen kaikista pahoinpitelytapauksista. Haluamme osana vastuullisuustyötämme osoittaa Vuoden Poliisi -yhteistyöllä arvostusta poliisin tärkeälle työlle yhteiskuntamme turvallisuuden varmistamiseksi.”

Vuoden 2021 projekti on käynnistynyt jo alkukeväästä yhteistyökumppaneiden ja vuoden teeman valinnalla. Aiempina vuosina teemoina ovat olleet muun muassa koirapoliisitoiminta, Keskusrikospoliisin työ ja perustutkinta. Viime vuonna Vuoden Poliisiksi valittu Mika Vainioranta palkittiin työstään vaativien tilanteiden erityisryhmässä. Tämän vuoden teema paljastetaan Vuoden Poliisin valinnan julkistuksen yhteydessä 12. marraskuuta.

Lisätietoja projektista yhteiskuntavastaava Heini Huotarinen.