Vuoden Poliisi 2020 on tasapuolinen ja vastuuntuntoinen

Vuoden Poliisiksi 2020 on valittu ylikonstaapeli Mika Vainioranta Pohjanmaan poliisilaitoksesta. Kauhajoen poliisiasemalla työskentelevä Vainioranta johtaa Pohjanmaan poliisilaitoksen vaativien tilanteiden erikoisryhmää (VATI).

”VATI-toiminta on poliisin erityistoimintaa, jossa erityiskoulutuksen saaneet poliisimiehet toimivat ryhmänä vaativimmilla ja vaarallisimmilla poliisitehtävillä. Tällaisia tehtäviä ovat mm. aseellisten henkilöiden kiinniotot ja piiritystehtävät. VATI-ryhmät toimivat kaikissa poliisilaitoksissa lukuun ottamatta Helsingin poliisilaitosta, jossa on oma valtakunnallinen valmiusyksikkö.”

Mika Vainioranta on ollut perustamassa ja kehittämässä Pohjanmaan poliisilaitoksen vaativien tilanteiden ryhmätoimintaa toiminnan alusta saakka. Vuoden Poliisin valintaperusteluiden mukaan Vainiorannan pitkäaikaisen työn tuloksena ryhmän osaamisen taso on noussut viime vuosien varrella aivan valtakunnalliselle huipulle. Vainioranta toimii myös Poliisiammattikorkeakoulussa uusien vaativien tilanteiden ryhmätoimintaan koulutettavien poliisien kouluttajana.

”Vainioranta nauttii poikkeuksellista työyhteisön luottamusta ja arvostusta. Tehtävillä hän kykenee esimiehenä tai tilannejohtajana toimimaan vaikeissakin tilanteissa rauhallisesti luoden koko toimintaa rauhoittavan ilmapiirin. Alaiset haluavat olla toimintaryhmässä Vainiorannan alaisena”, valintaperusteluissa todetaan.

– Olen saanut olla osana ammattilaisten ketjua ja nyt minun tehtävänäni on vastaanottaa palkinto tästä yhteisestä työstä, hän totesi Vuoden Poliisi -juhlatilaisuudessa perjantaina 23.10.2020 Helsingissä.

Vuoden Poliisi valittiin nyt 45. kerran. Valinnan tekevät yhteistyössä Helsingin Nuorkauppakamari, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ja Poliisihallitus.

Vuoden Poliisi Mika Vainioranta ja Hnkk projektitiimi

Valinta julkistettiin juhlatilaisuudessa, joka koronapandemian takia järjestettiin pienimuotoisena.

Lähde: https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/vuoden_poliisiksi_vaativien_tilanteiden_toiminnan_kehittaja_94154