Tervehdys HNKK:n vuoden 2023 puheenjohtajalta

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

Vuosi 2023 on startattu ja myös Helsingin Nuorkauppakamarin toiminta on käynnistynyt. Hallituksella on hyviä visioita toiminnaksi ja lohkotiimit ovat käärineet hihansa, jotta kaikki suunnitelmat saadaan toteutettua ja tehtyä tästä erinomainen kamarivuosi.

Pahimman koronatilanteen jälkeinen elämä on alkanut asettumaan uomiinsa. Oman kokemukseni mukaan elämisen ja tekemisen tahti on kiihtynyt ajasta ennen koronaa ja kiinnostavaa tekemistä löytyy nykyään paljon. Tämä on myös haaste nuorkauppakamaritoiminnalle: kuinka pystymme vastaamaan jäsenistömme tarpeisiin ja toiveisiin, jotta pysymme yhä edelleen kiinnostavana ajankäytön kohteena ja siten mielekkäänä tekemisenä.

Yritämme vastata tähän hallituksena suunnitellessamme toimintaa. Hallituksen toimintasuunnitelmassa vuoden toimintaa värittävät erityisesti kolme teemaa: suunnitelmallisuuden lisääminen, jäsenten näköinen toiminta ja teidän potentiaalinne hyödyntäminen sekä yhdessä ja näkyvästi. Pyrimme saamaan toimintakalenteriamme suunniteltua ajoissa ja siten, että laadukasta ja monipuolista toimintaa on kattavasti eri viikkoina. Näin jokainen kamarimme jäsen pystyy jo valmiiksi suunnittelemaan ajoissa omaa kalenteriaan ja osallistumaan helpommin tapahtumiin.

Olen aina myös todennut, että nuorkauppakamaritoiminta on parhaimmillaan jäsentensä näköistä toimintaa ja nuorkauppakamarit ovat jäsenten oppimispolkuja. Olemme mahdollistamassa teille jokaiselle tekemisen ja kokemisen paikkoja. Kannustankin sinua, olit sitten tuore koejäsen taikka kokenut nuorkauppakamaritoiminnan konkari, aktivoitumaan ja jakamaan innostustanne, ideoitanne, osaamistanne, ajatuksianne, oppejanne ja muistojanne. Jokainen teistä on tervetullut hallituksemme alaisiin lohkotiimeihin tai mukaan projektitoimintaan. Itselläni on kovat odotukset maaliskuun lopun Projektitorissa! Ehkä saamme siellä ideoitua myös jotain uutta ja mielenkiintoista toimintaa kamarimme projektivalikoimaan.

Lisäksi tärkeää on yhdessä tekeminen näkyvästi. Kun saamme hyvällä hengellä tehtyä mielenkiintoisia asioita ja kerromme siitä niin kamarimme omalle yhteisölle kuin myös ulospäin, vaikuttaa tämä myös kamarimme henkeen ja sen näkyvyyteen. Tällä on suora yhteys vaikuttavuuteemme ja toiminnan kiinnostavuuteen.

Kuten Pitkän Lounaan puheessani sanoin, uskon, että ilo tarttuu. Uskon, että menetys tarttuu. Toivon, että olette osa yhteisöämme nyt ja tulevaisuudessa Jatkakaamme uteliaina alkanutta vuotta ja tehdään yhdessä tästä vuodesta menestyksekäs!

terveisin,

Jenni Tuomainen
puheenjohtaja 2023
Helsingin Nuorkauppakamari