Tapahtuma X vihdoin purkissa

2020 talvella vietettiin viimeinen tapahtuma X useampaan vuoteen. Se on perinteisesti JCI Helsingin ensimmäisiä tapahtumia koko vuonna ja pyritty järjestämään aina tammikuussa, sillä ”vallan vaihdon” vuoksi tammikuu on perinteisesti hiljaisempi kamarikuukausi.

Pandemiatilanne katkaisi perinteen, eikä 2021 tai 2022 tapahtuma X:ää pystytty lainkaan järjestämään.

Odotus päättyi vihdoin 18.3. kun keräännyimme lievää jännitystä potien Triplan aulaan Kekäleen edustalle osallistujien kesken. Paikalle kokoontumista säesti n. varttia ennen esiintynyt Pipsa Possu, jonka johdosta paikka oli hyvin täynnä lastenvaunukansaa.

Kun porukka saatiin kasaan, lähdettiin kohti tapahtumapaikkaa. Sen suurimmitta salailuitta ja ehkäpä vähän ilmiselvänäkin aktiviteettina osallistujille selvisi, että kohteena oli Biitsi ja Down under.

Kommelluksitta ei tietenkään vältytty (koska oppimisjärjestö) ja paikan päällä selvisi, että varauksesta uupui lentopallo-osuus vaikka baaripelit oli varattu, eikä asiaa voitu muuttaa kenttien suuren suosion vuoksi. Noh, oppia ikä kaikki.

Lämpimässä, hiekkarannaksi muutetussa metrotunnelissa pääsimme kuitenkin rennosti kisailemaan baaripelien merkeissä. Mittaa toisista otettiin mm. mölkyn, huojuvan tornin sekä beerpongin avulla. Lämmin sisäilma ja hiekka varpaissa, sekä viileä tuoppi kädessä seurailimme ihmisten rantalentopallopelejä ja juttelimme kuulumisia.

Pelien jälkeen siirryimme saunomaan omassa yksityisessä konttisaunassamme, ja saunomisen skippaavat nauttivat hyvistä keskusteluista ja kylmistä juomista sillä aikaa.

Saunomisen jälkeen siirryimme Triplan 4. kerrokseen ravintola Freddesiin vielä syömään päivällistä sekä kilistämään kuohuvaa. Pöydässä keskusteltua saimme illalle jatkoa, kun Wilhelm ilmoitti Keskuspuiston nuorkauppakamarin kutsuneen meidät mukaan synttäribileisiinsä.

Pohdimme yhdessä lahjaideaa ex-tempore hengessä ja päädyimme siihen, että kuohuva toimii aina. Ruokailun jälkeen osa jengistä lähti jatkamaan lauantai-iltaa omiin iltaohjelmiinsa, mutta meitä muita jatkoi synttärihumuun vielä 6 henkeä. Koska oli lauantai ja kello yli 6 illalla, Alko oli mennyt jo kiinni. Menimme kuitenkin metsästämään lahjaa Triplan Citymarketista, ja silloin keksimme jäynän.

Ostimme nimittäin 0% alkoholitonta kuohuvaa, jonka etikettiin kirjoitimme jäynäterveiset.

Lahja otettiin nauraen vastaan ja juhlat olivat todella mukavat, suuret kiitokset Kepulle siitä! Kepu ei todellakaan petä aina.

Oma iltani pättyi myöhään yöllä Kallesta kotiuduttua ja seuraavasta aamusta ei sitten hirveän hyvää kerrottavaa jäänytkään.

Yli 40 vuotta täyttäneitä valmistuneita jäseniä paikalla oli kaikkiaan 5 ja meitä muita 7. LOM, joka tätä kirjoittaa koki kovasti haikeutta, sillä oman kamariurani aikana olin ehtinyt tutustua jokaiseen paikalla olleeseen valmistuneeseen ja täytyy sanoa, että kyllä jokaista tulee ikävä. Onneksi osa sentään jatkaa joukossamme kunniajäseninä ja senaattoreina.

Kiitos osallistuneille, suosittelen lämpimästi lähtemään mukaan Tapahtuma X:ään ensi vuonna!

– LOM 2023, Veera Anttila