Sitoutumisella ja kunnioituksella maaliin Vuoden Poliisi -projektissa

Vuoden Poliisi -projektilla on lähes puolen vuosisadan perinteet. Pitkä historia kertoo siitä, että sekä projektin toteuttajatahot, että palkinnon vastaanottajat arvostavat Vuoden Poliisin valintaa. Arvostus näkyy myös tavassa, jolla projektia tehdään. Tuo arvostus tekee projektin toteuttamisesta mielekästä. Tulee tunne, että olemme tekemässä jotain tärkeää. On hienoa nähdä tuoreen Vuoden Poliisin ilo, ja samalla nöyryys tunnustusta kohtaan. Tunnustus on nimittäin huomionosoitus sekä valitulle poliisille, että koko instituutiolle.

Julkistamistilaisuus on hyvin muodollinen ja etenee tietyn kaavan mukaan. Paikka, jossa tilaisuus yleensä järjestetään, on myös kokemuksen arvoinen. Valmistelut tehdään kuitenkin hyvässä hengessä ja rennossa yhteistyössä. Projektissa on yleensä kaikkien järjestäjätahojen puolesta sekä kokeneita konkareita, että uudempia tulokkaita. Kokeneempien mukanaolo takaa perinteiden jatkumisen, vaikka mukana olisi myös ensikertalaisia. Joskus jopa projektipäällikkö on ollut ensikertalainen.

Palaset saadaan loksahtelemaan kohdalleen, kun projektia tehdään sitoutuneesti ja tiiviissä yhteistyössä. Sitoutuminen ja kunnioitus valintaa kohtaan takaavat sen, että Vuoden Poliisi on löydetty ja palkittu joka vuosi, ja että se tullaan tekemään jatkossakin. Yksi tärkeimmistä onnistumisen aineksista on halu viedä projekti maaliin. Tavoite on selkeä – tarvitaan enää yksityiskohtien suunnittelu ja suunnitelman toteuttaminen.

Seuraavan Vuoden Poliisin valinnan järjestelyt alkavat jo alkukeväästä. Jos haluat liittyä Helsingin Nuorkauppakamarin projektitiimiin, ota yhteyttä com[a]jcihelsinki.fi.