Pä1vä johtajana toteutui marraskuussa

Suomen Nuorkauppakamarit järjestivät jälleen vuonna 2022 Päivä Johtajana -projektin ympäri Suomea. Tänä vuonna mukana oli myös Helsingin Nuorkauppakamari Liisa Pöyryn ja Elina Happosen johdolla. Päivä Johtajana -projektin tarkoituksena on tarjota nuorille tilaisuus seurata johtajan työtä päivän ajan. Nuoret oppivat, mitä johtaminen on käytännön tasolla. Lisäksi tavoitteena on antaa nuorille näkökulmia omiin ura- ja koulutussuunnitelmiin sekä työelämään. Projektissa mukana olevilla johtajilla oli mahtava mahdollisuus tuoda omaa yritystä tai työyhteisöä esille positiivisesti ja samalla edistää nuorten työelämätaitoja.

Päivä Johtajana -projektia on järjestetty vuodesta 2013. Projektin käytännön järjestelyistä on vastannut paikalliset nuorkauppakamarit eri puolilla Suomea. Projektiviikkoa vietettiin 7.-11.11.2022, jolloin projektiin mukaan lähteneiden yritysten ja muiden organisaatioiden johtajat ottivat yhden tai useamman nuoren tutustumaan työtehtäviinsä työpäivän ajaksi.

Tänä vuonna uudistuneen projektin myötä nuoren oli nyt mahdollista tienata päivästään. Projektiin osallistuminen oli helppoa niin nuorille kuin yrityksille, minkä mahdollisti Work Pilots -verkkoalusta. Work Pilots huolehti projektin rahaliikenteestä sekä mahdollisti nuoren ja yrityksen vaivattoman yhteen saattamisen. Yritykselle osallistuminen huomisen johtajuuden edistämiseen maksoi 250 euroa + alv per osallistuva johtaja. Tästä summasta nuori sai 50 euron korvauksen (10 €/ h), ja lopulla summalla tuettiin paikalliskamareita sekä katettiin mobiilipalveluun, projektinhallintaan sekä laskutus- ja maksupalveluihin liittyviä kuluja.

Me Helsingin Nuorkauppakamarissa saimme mukaan aivan mahtava ja kokeneen kymmenen henkilön johtajaporukan sekä joukon innokkaita opiskelijoita Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitokselta. Mukana olleet yritykset olivat UPM, KONE, Danske Bank (2 johtajaa), Impaktly Group, Gapps, Inderes, SOK, OP ja Fingrid. Kyselimme projektista palautetta, ja viisi opiskelijaa ja kuusi johtajaa vastasivat kyselyymme. Palaute oli varsin positiivista, mistä olemme todella iloisia.

”Meillä oli mahtava päivä. Osallistuisin uudestaan. Mahtavaa kuulla ja nähdä mitä nuoret ajattelevat. Hienoa jos voi antaa jotain takaisin, konkreettisia vihjeitä tai motivaatiota.”

Johtajan näkökulma

”Oli oikein mukava päivä, ja tällaiset tempaukset herättelee aina itseäkin pohtimaan asioita eri näkökulmista.”

Johtajan näkökulma

”Monipuolisesti käytiin yhtiötä läpi ilman kalvosulkeisia. Aamupäivällä yksikköpalaveria ja teams palaveria. Iltapäivällä haastateltiin rennosti eri tehtävissä olevia ihmisiä. Ihan hyvät fiilikset jäi. Jos aikataulut antavat myötä, ehkä uudelleen mukana tai lobbaan/ kannustan uudelle johtajalle.”

Johtajana näkökulma

”Pääsin tutustumaan johtajan työpäivään kulkemalla mukana erilaisissa tapaamisissa ja kokouksissa niin johtajan itsensä kanssa kuin tämän johtamien tiimien mukana. Odotin päivää innolla etukäteen, koska minulla ei ollut kovin hyvää kuvaa johtajan työpäivästä etukäteen. Päivä olikin todella mielenkiintoinen ja opettavainen ja osallistuisin mielelläni samanlaiseen tapahtumaan uudelleen.”

Opiskelijan näkökulma

”Kokonaisuutena todella hyvä päivä. Yritys oli tehnyt päivästä opiskelijalle todella mielekkään. Oli hienoa päästä seuraamaan hallitustyöskentelyä ja toisaalta myös keskustelemaan yksittäisten henkilöiden urapoluista ja tehtävistä. Mahtavaa että tällainen päivä järjestettiin ja mahtavaa että kyseinen yritys näki tämän mahdollisuutena antaa positiivinen kuva yrityksestä ja sen toiminnasta.”

Opiskelijan näkökulma

Päivä johtajana -projekti oli onnistunut lyhyessä ajassa suunnitelmasta toteutukseen tehty rykäisy meidän kamarilta, mutta projektitiimi on todella iloinen että mukaan lähdimme. Tästä voisi tehdä meidän kamarissa vaikka perinteen, sillä tietysti haluamme olla tukemassa huomisen johtajuuden kehittymistä yhteiskunnassa sekä haluamme myös tarjota yrityksille positiivisen vaikuttamisen paikkoja. Nuorissa on tulevaisuus – ja heiltä me kaikki voimme varmasti oppia paljon.

Oikein mukavaa joulunaikaa kaikille ja onnea uuteen vuoteen! ❤️

Toivottelee,
Pä1vä Johtajana -projektitiimi