Muuta projekteilla maailmasi!

Nuorkauppakamaritoiminnan selkärankana on projektitoiminta. Ympäri maailmaa nuoret aktiiviset kansalaiset kehittävät itseään ja lähiympäristöään toteuttamalla erilaisia projekteja. Nuorkauppakamareiden projekteissa analysoidaan yhteisön tarpeita, kehitetään kestäviä ratkaisuja, toteutetaan ne ja analysoidaan tulokset. Kaikki tehdään yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Tätä toimintatapaa kutsutaan JCI Action Frameworkiksi. Parhaita projekteja palkitaan kansallisesti ja kansainvälisesti.

Helsingin nuorkauppakamarin historiaan mahtuu monenlaisia projekteja. Yksi hienoista nykyäänkin toteutettavista projekteista on Vuoden Poliisi, jossa yhteistyössä kumppaneiden kanssa nostetaan esiin poliisityön eri puolia ja vahvistetaan poliisityön arvostusta yhteiskunnassa. Viime vuosina nuorkauppakamarimme on toteuttanut lisäksi mm. ympäristöasioihin keskittyvää projektia HEL – UnTrashed, mentorointiprojektia ja seminaariprojektia.

Projektipäällikkönä nuorkauppakamarissa saat johtamiskokemusta ja hurjasti projektiosaamista. Projektitiimiläisenä pääset oppimaan toimimista erilaisissa rooleissa, kuten vaikkapa viestinnän vastuuhenkilönä, talousvastaavana tai yhteistyökumppanihankinnassa. Toteutettavia projekteja on monia erilaisia tai voit keksiä uuden. Vain taivas on rajana!

Jäsen tai koejäsen – saatat miettiä tätä lukiessa, että kuulostaa hienolta, mutta onkohan tämä kaikki minua varten. Ehkä tartun toimeen vasta ensi vuonna tai sitten, kun on paremmat ajat. Tässä maailmanajassa emme nappaa sinua hihasta afterworkeilla tai koulutuksen tauolla. Nyt on siis sinun tehtäväsi klikata Netflix-maraton tauolle, ottaa yhteyttä yhteiskuntavastaavaan tai haluamasi projektin projektipäällikköön ja kertoa kiinnostuksestasi projektitoimintaan. Tehtäviä löytyy erilaisille osaajille ja erilaisiin aikatauluihin. Juuri sinun panostasi tarvitaan. Tule mukaan, muuta maailmasi!

Yhteystiedot: Helsingin nuorkauppakamarin yhteiskuntavastaava 2021: heini.huotarinen@jci.fi
Lisätietoa eri puolilla maailmaa toteutetuista projekteista löydät JCI:n verkkosivuilta.