Mitä tapahtui kamarissa alkuvuonna?

Kevät on jo pitkällä ja kesäkin kolkuttelee kohta ovella. Vuoden ensimmäinen kolmannes on kulunut vauhdilla ja paljon on tapahtunut myös kamarissa. Tässä blogissa pääset lukemaan hieman koontia siitä, mitä kamarissa on tähän mennessä tapahtunut.

Jos olet missanut jotain, ei hätää, tapahtumia ja projekteja pyörii koko vuoden. Vielä ehdit siis mukaan! Luvassa on mm. aftereita, koulutuksia, yritysvierailuita, ekskursio Hankoon, aluevaalikokous Turussa, kansallinen vaalikokous Kuopiossa, Eurooppakokous Belgiassa ja Maailmankokous ainakin virtuaalisesti, mahdollisesti myös livenä Hong Kongissa. Tulevat tapahtumat ja koulutukset löydät mm. verkkosivujen tapahtumakalenterista.

Hupia kamaritoimintaan

Tapahtumalohko eli hupitiimi on pitänyt alkuvuoden ajan huolta kamarin livetapaamisista ja onkin järjestänyt useita matalan kynnyksen aftereita ja ne tulevat jatkumaan koko vuoden ajan. Myös Uutelan ulkoilualueella on käyty retkeilemässä.

Etänäkin voi olla hauskaa, tässäpä siis hupitiimin vinkit vieläkin ainakin osittain jatkuvaan etäilyyn.

  • Kamerat päälle! On kivempaa jutella naamojen kuin mustien palluroiden kanssa. Jokaista osallistujaa voi pyytää esittelemään vaikkapa kahvimukinsa, jotta saa rohkaistua kameroiden päällä pitämistä.
  • Pelatkaa yhdessä! Netti on pullollaan erilaisia ilmaisia ja helposti omaksuttavia pelejä, joista riittää hupia. Hupitiimin suosikkeja ovat mm. piirrä-ja-arvaa -peli Drawasaurus sekä kännyköillä toimiva Space Team.
  • Älä unohda musiikkia! Siirtymissä ja taustalla käytetty energinen musiikki luo tunnelmaa.

Pitkä Lounas jatkaa perinteitä

Pitkä Lounas on Helsingin Nuorkauppakamarin vuosijuhla, jota vietetään aina joulukuussa. Pitkällä Lounaalla juhlistetaan yhdessä kulunutta vuotta, päättyneitä projekteja ja jaetaan kamarin palkinnot. Tapahtuma alkaa yleensä perjantaina lounaalla ja päättyy lauantaina brunssiin. Helsingin Nuorkauppakamarin Pitkä Lounas on yksi suomalaisen nuorkauppakamaritoiminnan pisimpään yhtäjaksoisesti järjestetyistä tapahtumista.

Jos haluat mukaan hupitiimiin suunnittelemaan kamarin tapahtumia tai Pitkää Lounasta, voit olla yhteydessä LOM Milsaan, lom@jcihelsinki.fi.

Koulutusvuosi täydessä vauhdissa

Vuoden ensimmäinen koulutustapahtuma pidettiin tammikuun lopussa etäkoulutuksena. Tässäpä vielä muutamia vinkkejä puheen pitämiseen:

  1. Aloita ja lopeta väkevästi. Ota kuulijat mukaasi jo heti ensimmäisessä lauseessa, kun kuulijoiden keskittymiskyky on parhaimmillaan.
  2. Ajoitus on kaikki kaikessa. Rakenna puheesi sen mukaan, ettei yksikään sen osa sopisi paremmin toiseen kohtaan puheessa.
  3. Jännittäminen saa usein aikaa fyysisiä reaktioita, jotka saattavat haitata suoritusta. Rauhoittuminen esimerkiksi hengitysharjoituksella ennen puhetta yleensä auttaa.

Helmikuussa koejäsenet pääsivät tutustumaan nuorkauppakamaritoiminnan saloihin START-koulutuksessa DP Jennin opastuksella. Meillä onkin toiminnassa mukana tällä hetkellä 39 huikeaa koejäsentä. Heistä noin 20 on valittu tämän vuoden aikana.

Huhtikuussa kuultiin hyvinvoinnista ja suorituskyvyn optimoinnista Cuckoon toimesta. Muistammekin kaikki jatkossa, että työpäivän aikana on syytä pitää työkykyä ja vireystilaa yllä esimerkiksi mikrotauoilla, kävelykokouksilla ja hyvällä ravinnolla. Palautuminen myös päivän aikana (ei siis pelkkä hyvä uni) on tärkeää ja se edesauttaa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Aivot tarvitsevat aikaa ”vain olla”. Jokainen voikin miettiä, miten sinä lepuutat aivojasi kesken päivän?

JCI Capital Area Debating Club on kokoontunut kuukausittain ja jatkaa myös loppuvuoden samalla tahdilla kokoontumisia heinäkuuta lukuun ottamatta. Debattiklubi on avoin kaikille nuorkauppakamarin jäsenille ja koejäsenille. Voit tulla mukaan yksittäiselle kerralle tai jos debattikärpänen puraisee, osallistua kuukausittain. Tulevat tapahtumat löydät mm. SNKK:n tapahtumakalenterista.

Jos haluat mukaan suunnittelemaan koulutuksia, voit olla yhteydessä IND Elenaan, ind@jcihelsinki.fi.

Palkintoja vuoden 2021 toiminnasta pokattiin sekä alueellisesti että kansallisesti

Alue A:n parhaan projektin palkinnon vei HEL-UnTrashed

Hel Un-Trashed-projekti toteutti vuoden 2021 aikana kolme onnistunutta ympäristöaiheista tapahtumaa ja toi yhteen kolme alallaan tunnettua yritystä keskustelemaan yhdessä 100 peruskoululaisen kanssa yritysten ympäristötoimista ja ilmastovaikutuksista. Lisäksi järjestettiin paneelikeskustelu ja siivoustalkoon World CleanUp Dayn kunniaksi.

Projekti vahvisti Helsingin Nuorkauppakamarin brändiä sidosryhmien keskuudessa ja teki kamaria tunnetuksi kokonaan uusille sidosryhmille, kuten peruskoululaisten perheille ja Roska päivässä -liikkeen jäsenille. Jo aiemmin toteutettu Hel Un-Trashed-projektikonsepti näytti uudistumiskykynsä, mikä innostaa tulevien vuosien kamarilaisia uudenlaisiin projektitoteutuksiin. 

Alue A:n Vuoden Tulokkaana palkittiin Jenni Tuomainen

Jenni Tuomainen on aktiivisella otteellaan vaikuttanut kamaritoimintaamme vuonna 2021 erittäin isosti. Jenni on ollut monessa tiimissä ja projektissa mukana sekä hän jatkuvasti ideoi uutta toteuttamiskelpoista tekemistä kamarille. Jenni toimi projektipäällikkönä sekä mentorointi- että Pitkä Lounas -projekteissa sekä oli projektiryhmän jäsen yhteiskuntavaikuttamisen projektissa PK-seudulla. Lisäksi Jenni oli IND-tiimin jäsenenä järjestämässä kamarimme koulutuksia. Etenkin projektipäällikkönä Jenni on osoittanut huolellisuutta, johtamistaitoja, sekä kykyä innostaa muita.  

Projektien ja lohkotyön lisäksi Jenni on näyttänyt aktiivisuudellaan esimerkkiä osallistuen aktiivisesti koulutuksiin sekä omassa että naapurikamareissa. Jenni on myös hyödyntänyt oppejaan kamaritoiminnassa ja osoittanut erittäin suurta kehittymistä jo näinkin lyhyessä ajassa, etenkin kamarituntemuksessaan. 

Jenni sai myös kunniamaininnan kansallisella tasolla samassa palkintokategoriassa.

Alue A:n Vuoden Helmi -palkinnon ja SNKK:n Vuoden Kouluttaja -palkinnon nappasi Maarika Hienonen

Maarika Hienonen on osoittanut erityistä aktiivisuutta niin omassa kamarissaan kuin alueellamme, sekä kansallisesti. Hän ei tee itsestään numeroa vaan auttaa väsymättä muita ja kehittää kamaritoimintaa laajasti. Maarika on tukenut monia tämän vuoden aikana, niin kehittymään kouluttajina, kuin debatojina. Hän on ollut kamarinsa hallituksessa erittäin aktiivinen ja hänen lohkotiiminsä on erityisesti kiittänyt hänen systemaattista ja innostavaa johtamistyyliään. Hän on myös ollut erittäin aktiivinen lohkojen välisen yhteistyön rakentajana.

Maarika on esimerkki pitkäjänteisestä kamaritoiminnasta ja siitä, miten oppeja niin kamariuralta kuin muusta elämästä hyödynnetään kehitettäessä aina parempaa kamaritoimintaa. Ennen kaikkea tämä henkilö on erittäin pidetty niin omassa kamarissaan kuin laajemmalti niin alueellisesti kuin kansallisestikin.

Kansallisella tasolla Maarika palkittiin Vuoden Kouluttajana. Palkinto myönnetään aktiivisesta kouluttamisesta ja palkinnon saajan tulee olla esimerkillinen ja monipuolinen Suomen nuorkauppakamarilainen.

Palkinto myönnettiin Maarikalle seuraavin perusteluin: Maarika Hienonen koulutti omassa kamarissa ja alueella ja mahdollisti kamarinsa koulutusvastaavana kaikkien Suomen nuorkauppakamareiden jäsenille koulutuksia. Maarika on JCI Capital Area debating Club perustaja ja vetäjä useana vuonna (myös vuonna 2021) ja hän ollut perustamassa Suomen Nuorkauppakamareiden kansallista DebattiAkatemiaa 2021. Maarika on tehnyt nuorkauppakamarissa pitkäjänteisesti töitä kehittyäkseen kouluttajana. Hän valmistelee koulutukset huolella ja kehittyäkseen kouluttajana kerää osallistujilta palautetta kaikista koulutuksistaan.

Projekteista ovat startanneet Vuoden Poliisi ja HEL-UnTrashed

Kamarillamme pyörii vuosittain useampia eri projekteja. Projektitiimeihin voi kuitenkin liittyä mukaan koko vuoden ajan, vaikka kick off olisi jo pidetty.

Tänä vuonna valitaan 47. Vuoden Poliisi

Vuoden Poliisi on Helsingin Nuorkauppakamarin merkittävin yhteiskunnallinen projekti. Sitä on toteutettu vuodesta 1976 lähtien. Helsingin Nuorkauppakamari haluaa projektin avulla vaikuttaa yhteiskuntaan lisäämällä poliisityön arvostusta ja parantamalla suomalaisten tietämystä poliisityön monipuolisuudesta sekä työstä, jota poliisi tekee yhteiskunnan turvallisuuden ja hyvinvoinnin eteen. Jos haluat mukaan projektiin, voit olla yhteydessä PRES Atteen, pres@jcihelsinki.fi.

Vuoden ensimmäinen HUT-tapahtuma 21.5.2022

HEL – UnTrashed eli tuttavallisemmin HUT on vuodesta 2018 järjestetty Helsingin Nuorkauppakamarin yleishyödyllinen projekti, joka liittyy maailmanlaajuiseen World Cleanup Day -siivouspäiväoperaatioon. Projektin tavoitteena on edistää tietoisuutta ympäristövastuullisuudesta käsittelemällä vuosittain ajankohtaisten teemojen kautta ympäristömme tilaa ja sen suojelua. HUT järjestää 21.5.2022 klo 12 alkaen Töölönlahden rannan siivouksen ja piknikin. Tervetuloa mukaan! Jos haluat mukaan projektitiimiin, voit olla yhteydessä LIO Heidiin, lio@jcihelsinki.fi.

Muista myös kansalliset kilpailut!

Toukokuun loppuun asti on menossa Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailun ehdotusaika. Kilpailussa etsitään menestyneitä 18–40-vuotiaita suomalaisia uuden sukupolven esikuvia. Kilpailun kautta on mahdollista nostaa suomalaisia tekoja ja osaamista myös kansainvälisesti. Suomen voittajat osallistuvat automaattisesti JCI Ten Outstanding Young Persons of the World (TOYP) -kilpailuun. Lisätietoja löydät kilpailun verkkosivuilta ja jos sinulla on hyvä ehdotus, voit olla yhteydessä BUS Jussiin, bus@jcihelsinki.fi.

Vuoden 2023 kansallinen vaalikokous haussa

Teimme maaliskuussa yhteishakemuksen Keskuspuiston Nuorkauppakamarin kanssa vuoden 2023 kansallisesta vaalikokouksesta. Kokouksen teemaksi suunniteltiin Building Bridges. Teema rakentaa parempaa huomista tuomalla esiin monia sosiaalisen kestävyyden näkökulmia ja konkreettisia tekoja. Valitettavasti tällä kertaa emme järjestelyoikeuksia saaneet, vaan järjestäjäksi Tampereen kansallisen vuosikokouksen GA:ssa valittiin Seinäjoen Nuorkauppakamari. Onneksi olkoon Seinäjoki!