HNKK:n puheenjohtajan 2022 tervehdys

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

Hyvät Helsingin Nuorkauppakamarin jäsenet,

Vuosi on ollut itselleni ainutlaatuinen tilaisuus Helsingin Nuorkauppakamarin edustajana ja on ollut etuoikeus olla ohjastamassa sen toimintaa paraatipaikalta, puheenjohtajana. Eteeni on tullut vuoden aikana useita tilanteita, joissa olen voinut olla ylpeä Helsingin Nuorkauppakamarista ja JCI toiminnasta.

Puheenjohtajaputkenakin tunnettu kolmen vuoden luottamustehtävärypäs: DP-PRES-IPP pitää sisällään runsaasti kokemuksia ja oppeja, joita ei koulun penkiltä saa. Olen oppinut putken kahden ensimmäisen luottamustehtävän aikana paljon kamarin toiminnasta ja sen arvokkaasta historiasta sekä tutustunut syvemmin järjestöön ja jäsenistöön. Olen saanut tavata paljon ihmisiä kuluneen vuoden aikana järjestön sisältä ja ulkoa sekä päässyt edustamaan kamariamme mitä hienoimmissa tilaisuuksissa. Tämä PRES-vuosi jää ikimuistoisesti mieleeni uskomattoman hienona kokemuksena sekä henkilökohtaisen kasvun ja osaamisen vauhdittajana.

Jos jokin on käynyt puheenjohtaja vuotenani selväksi, niin se, että kamaristamme ja koko järjestöstä löytyy valtavasti osaamista eri ammateista ja toimialoita. Jäsenistössämme on voimaa ja vahvaa potentiaalia. Nuorkauppakamaritoiminnassa hallitustehtävät vaihtuvat vuosittain ja jokainen puheenjohtaja ja hallitus tuo mukanaan jotain uutta kamaritoimintaan. Jäsenistön luottamustehtäviin valitsema hallitus palvelee, tukee ja ohjaa jäsenistön toimintaa sekä toimii mahdollistajana. Kaiken keskiössä on kuitenkin jäsenistö, joka määrittää sen millaista järjestön toiminta on nyt ja tulevaisuudessa – pitäkäämme tämä mielessämme. Menemme eteenpäin yksilöinä ja järjestönä, mutta tavoitteemme vahvoina yhteiskuntavaikuttajina ja aktiivisten nuorten osaajien järjestönä säilyy.

Vuoden 2022 pääpainopisteet ovat olleet: livetapahtumien tuominen takaisin toiminnan keskiöön, kamari- ja kumppaniyhteistyön vahvistaminen sekä yksilön kasvu. Elvytystoimet pandemian hampaista ovat olleet kuluvana vuonna hyvässä vauhdissa ja livetapahtumien määrää sekä ihmiskohtaamisia on saatu kasvatettua vastuullisesti. Yhteistyö pk-seudun kamarien kanssa on vahvistunut merkittävästi ja twinning-suhteisiin on panostettu. Yksilön kasvua on tuettu jatkamalla Helsingin Nuorkauppakamarin perinnettä vahvana koulutuskamarina ja tarjottu tukea erityisesti yksilön työelämän urapolulle.

Jäsentilanteemme on vahvistunut kuluvana vuonna. Ensimmäisen hallituksen kokouksen aikaan tammikuussa meillä oli 73 jäsentä ja koejäseniä oli reilut 20. Tällä hetkellä jäseniä on 83 ja koejäseniä reilut 30. Jäsenmäärässämme on tapahtunut kasvua ja olemme toipuneet hyvin pahimmista pandemiavuosista. Meillä on myös ollut kunnia saada joukkoomme uusi senaattori, Heidi Jäntti sekä kolme uutta kamarin kunniajäsentä: Jussi Alamäki, Mirjami Wilke ja Reino Meriläinen, jotka palkitsimme Finland Foundation lahjoituksella. Suunta on kasvava ja eteenpäin menevä – kuten pitääkin olla.

Matalan osallistumiskynnyksen tapahtumiin satsattiin myös tänä vuonna vuoden pääpainopisteiden mukaisesti tarkoituksena elvyttää pitkään pannassa olleita livetapahtumia. Tänä vuonna järjestettiin 12 LOM-lohkon tapahtumaa, johon kuuluivat mm. afterit, reissut sekä useat urheilutapahtumat. Järjestimme myös kaksi koejäsentapahtumaa ja kolme START koulutusta yhteistyössä muiden pk-seudun kamarien kanssa. Koulutustoiminta on jatkunut vaikuttavana ja koulutuksia on järjestetty tänä vuonna 13, joihin on kertynyt yli 250 osallistumista jopa 35 eri kamarista.

Viestinnän puolella on myös tapahtunut selkeää kehitystä FB, IG, LinkedIn ja Twitter tykkäys- ja seurantamäärissä, jotka ovat kasvaneet noin 5% sekä tavoitettavuus on ollut selkeässä kasvussa. Tiedotusta ja postauksia on tehty kaikkiin kamarimme kanaviin säännöllisesti.

Olemme rakentaneet vahvaa yhteistyötä viime vuosien, ja erityisesti kuluneen vuoden aikana pk-seudun kamarien kanssa. Tämän vuoden yhteistyöprojekteista voidaan mainita mm. Kauppakamariyhteistyö-projekti sekä kokoushakuyhteistyö. Olemme myös elvyttäneet twinning-toimintaa järjestämällä tänä vuonna yhteistyötapahtumia mm. JCI Tallinnan, JCI Manilan sekä JCI New York Cityn kanssa. JCI Manilan ja JCI Tallinnan kanssa päivitimme myös yhteistyösopimuksemme. Lähtökohdat ovat hyvät ja noususuuntaiset tulevaa kamarivuotta ajatellen.

Lähtekäämme rakentamaan ensi vuotta tavoitteellisesti toimintaa kehittäen ja hauskaa pitäen, mutta ennen kaikkia, tehdään se yhdessä!

terveisin, Atte Ylöstalo
puheenjohtaja 2022, Helsingin Nuorkauppakamari