Voiko koronakaranteenista seurata jotain hyvää?

Artikkelin lopusta löytyy lista lähiviikkoina järjestettävistä, kaikille avoimista verkkokoulutuksista.

Kun tieto kokoontumisten ja ulkonaliikkumisen rajoituksista muuttui todeksi, ensimmäinen ajatukseni oli, että eihän tästä mitään tule. Muutamien viime viikkojen aikana olen kuitenkin, varmasti monen muun tavoin, oppinut pitämään etäilystä. Yllättävän nopeasti ihminen pystyy omaksumaan uusia tapoja toimia. Sitäpaitsi, kuinka usein on mahdollisuus osallistua mitä mielenkiintoisimpiin koulutuksiin ja seminaareihin pieruverkkarit jalassa? Tämän lisäksi matkustamiseen ei kulu aikaa, jolloin on mahdollista saada enemmän aikaa päivän aikana. Olen myös huomannut, että vallitseva tilanne lähentää ihmisiä, mikä on toki vähän hullunkurista. Pidämme mm. joka viikko perheeni kesken peli-illan Zoomin välityksellä. Ennen kriisiä kokoonnuimme perheeni kanssa noin 2 kertaa vuodessa, koska asumme eri puolilla Suomea. Tästähän voisi ottaa ihan tavan! Toki tilanteeseen liittyy myös paljon huonoja asioita, mutta ennemmin keskittyisin positiiviseen ja siihen, mitä kaikkea voimme oppia vallistevasta tilanteesta.

Vaikka etäpuhelut voivatkin olla jokseenkin haastavia, on niiden pitämiseen onneksi lukuisia toimivia sovelluksia, kuten Teams, jonka olemme ottaneet juuri oikealla hetkellä käyttöön! Teamsin välityksellä olemme pitäneet onnistuneesti jo ainakin yhden hallituksen kokouksen sekä lukuisia tiimien omia puheluita. Siksi haluankin muistuttaa kaikkia kamarilaisia, että käytössänne on Office 365, johon kuuluu mm. Teams sekä sähköposti, jonka kautta on helppoa luoda ja lähettää kutsuja videopuheluihin. Kannattaa siis ehdottomasti ottaa omat tunnukset käyttöön jos ei vielä niin ole tehnyt! Jos kaipaa ohjeita Teamsin, sähköpostin, kalenterin tai etäkokouksien järjestämiseen Teamsista, Office 365 kanavalta löytyy todella selkeät ohjeet Täältä.

Itse sain juuri paljon keskustelua herättäneen dokumenttisarja Tiger Kingin katsotta ja luulen että nyt on parempi jos en hetkeen avaa Netflixiä vaan teen elämälläni jotain järkevämpää. Onneksi Suomen Nuorkauppakamarit järjestävät tulevina viikkoina lukuisia, kaikille avoimia, webinaareja todella kiinnostavista aiheista. Alla listaus näistä:

Suomen Nuorkauppakamarit haastavat koko maailman mukaan oppimaan uutta ja kehittämään taitojaan ennennäkemättömässä ja kansainvälisesti koskettavassa tilanteessa koronaviruspandemian aikana. Togethernet 24h -verkkokoulutustapahtuma tarjoaa kaikille avoimia, englanninkielisiä koulutuksia 24 tunnin ajan kouluttajilta ympäri maailman. Kaikki ovat tervetulleita kuuntelemaan koulutuksia johtajuudesta, viestinnästä, myynnistä, motivaatiosta, vastuullisuudesta ja luovuudesta. Tapahtumaan voi ilmoittautua tapahtuman kotisivujen kautta osoitteessa http://www.togethernet24h.com 14. huhtikuuta mennessä.  Tapahtuma järjestetään 17. – 18.4.2020

Suuresta kysynnästä ja vallitsevasta tilanteesta johtuen Helsingin Nuorkauppakamarin koulutustiimi järjestää etäkoulutuksen Esitystekniikka 22.4.2020 klo 18-19.30. Koulutus järjestetään webinaarina ja kouluttajana toimii Heidi Jäntti HNKK:sta.

Esitystekniikka koulutuksessa opitaan, miten esityksen visualisointi vaikuttaa viestin ymmärtämiseen ja millaisia ovat visuaalisesti toimivat esitykset. Koulutuksessa paneudutaan hyvän esityspohjan ja fontin valintaan sekä värien ja kuvien käytön mahdollisuuksiin. Lisäksi koulutuksessa tutustutaan havainnollisten kuvaajien ja videokuvan käyttöön esityksissä. Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää taitojaan luoda visuaalisia ja mieleenpainuvia esityksiä. Ilmottaudu mukaan Täältä.

Tule mukaan ilmaiseen webinaariin 15.4.2020 klo 17:30-18:30  jossa on mahdollisuus pohtia ja tehostaa omaa ajanhallintaa. Ilmaisen webinaarin tarjoaa nuorkauppakamarilaisille Love It Valmennus Oy. Ilmoittaudu mukaan tällä sivulla ja lähetämme sinulle osallistumislinkin päivää ennen valmennusta.

Webinaari pohjautuu Love It Valmennuksen Kirkasta ajanhallintasi -verkkovalmennukseen, jonka avulla selkeytät ajankäyttösi ja tehtävälistasi, kirkastat ajanhallintasi, saat enemmän aikaa itsellesi ja ajatustyölle, sinulla on aikaa harrastuksiin ja läheisillesi sekä yleisesti hallitset arkesi hyvin. Ilmottaudu mukaan Täältä.

Tervetuloa oppimaan miten Power Bi -sovellusta voi hyödyntää eri tietolähteiden datan koostamisessa ja tiedon visualisoinnissa23.4.2020 klo 18:00-19:00

Webinaarissa käydään läpi mikä Power BI on ja miten Power BI-visuaaleja käytetään. Koulutukseen ei tarvita pohjatietoa, eikä PowerBI:ta tarvitse ladata webinaaria varten. Webinaarissa käytetty materiaali lähetetään osallistujille webinaarin jälkeen. Koulutuksen kesto on noin tunti.

Webinaarin vetää Henri Rosenström, joka käyttää työkalua päivittäin työssään. Ilmottaudu mukaan Täällä.

Artikkelin on kirjoiittanut Helsingin Nuorkauppakamarin LIO 2020 Jemina Laitinen

Please follow and like us:

You may also like...