Vinkkejä onnistuneeseen etäkokoukseen

Viime viikkoina etäkokouksista on tullut monelle arkipäivää. Etäkokousalustat, kuten Teams, Zoom ja Google Hangouts ovat tulleet lähes jokaiselle tutuksi. Samalla moni miettii, miten etäkokouksista voi saada täyden hyödyn irti. Tässä muutamia käytäntöjä, joiden avulla vedät etäkokouksen tehokkaasti alusta loppuun!

  1. Toimiiko tekniikka? Varaa kokouksen alkuun 10-15 minuuttia aikaa tekniselle tsekkaukselle, niin itse asiaan päästään ajallaan.
  2. Kertaa kokouksen tarkoitus ja tavoitteet. Näin varmistat, että osallistujilla on yhteinen käsitys aikataulusta ja lopputuloksesta.
  3. Rentouta ilmapiiri: Viritä osallistujat kokoukseen muutaman minuutin vapaamuotoisella juttutuokiolla. Erityisesti näin poikkeusoloissa kuulumisten vaihtaminen on tärkeää 😊
  4. Osallista ihmisiä: Etäkokouksissa sitoutumisen varmistaminen korostuu. Toimivia keinoja sitoutumisen edistämiseen ovat esimerkiksi parikeskustelut ja äänestykset.
  5. Visualisoi keskustelua: Kirjaa ylös muistiinpanot ja jaa ne kaikkien nähtäville, se helpottaa muistamista ja fokuksen pitämistä. Testaa Wordin lisäksi esimerkiksi Teamsin chatia tai whiteboardia!
Please follow and like us:

You may also like...