Upea kamarikevät takana – rentouttavaa kesää!

Hyvä Helsingin Nuorkauppakamarin jäsenet ja ystävät,

Kun sauna lämpiää, lämpömittari ulkona näyttää hyvin kesäisiä lukemia ja läheltä kuuluu juhannuskoivujen havinaa, on epäilemättä aika virittäytyä kesän viettoon sekä katsastaa kuluneeseen kevääseen ja edessä loistavaan syyskauteen. Minulle Helsingin Nuorkauppakamari on osoittautunut kunnianhimoisten, nuorten osaajien verkostona, joka haluaa kehittyä ja saada aikaan hyviä asioita. Vastuu velvoittaa jatkamaan kunniakasta työtä kamarin 65. toimintavuonna.

Kuluneesta keväästä voin kamarin puheenjohtajana olla monella tasolla ylpeä. Takana on kymmenittäin onnistuneita tapahtumia, useita toinen toistaan vaikuttavampia projekteja ja paljon osallistuvia uusia ja vanhempia jäseniä. Olemme ottaneet viime vuosina paljon uusia jäseniä kamariimme ja iloksemme voimme todeta monen ottaneen paitsi paikkansa yhteisössä, myös vastuuta ja omistajuutta kamarin toiminta-alueilla. Kamaritoiminnan jatkuvuutta ja uusiutumista on ilo seurata. Haasteita ja vaikeuksiakin on toki ollut monin kappalein, mutta niistä on selvitty neuvokkuudella ja yhteistyöllä.

Tämän vuoden painopistealueemme ”#kaikkimukaan” on luonut useita uusia yhteisöllisyyden muotoja. Suurelle nuorkauppakamarille oma whatsapp-kanava ei ole välttämättä yhtä tavanomainen viestintäväylä kuin pienemmälle yhteisölle, mutta se on mahdollistanut viestinnälle lisää välittömyyttä, reaaliaikaisuutta ja avoimuutta. Kamarin useat vapaamuotoiset tapahtumat, sporttailut ja after workit luovat liimaa yhteisöllisyyteen ja tukevat kamarin ydintoimintoja. Erityisen onnellinen olen kuitenkin erityisesti siitä, että projektien lisäksi niin monella hallituksen jäsenellä on omat, aktiiviset tiimit, joiden koko ja aktiivisuus lähentelevät jopa hallitusta (11 jäsentä).

Pelkkä paperitiikeri tai muodollinen organisaatio emme ole, vaan tiimien ja toimijoiden ansiot ja saavutukset puhuvat puolestaan. Kevättalvella saimme jälleen palkinnon alueen parhaasta koulutustoiminnasta edellisenä vuonna, ja hyvät, työelämälähtöiset koulutukset ovat jatkuneet. Niiden lisäksi hienoja saavutuksia ja kertakaikkisen hyvää sisältöä on ollut muillakin toiminta-alueilla. Alkuvuonna olemme solmineet muutamia uusia yhteistyökumppanuuksia ja jatkaneet jo solmittuja yhteistyökumppanuuksia eri yritysten kanssa. Projektiportfoliomme on kasvanut esimerkiksi vaaleihin keskittyvällä yhteiskuntavaikuttamisen projektilla ja monta aiemmin syntynyttä luomusta, kuten mentorointiprojekti, syysseminaari, HelUnTrashed ja perinteikäs Vuoden Poliisi ovat tärkeää jatkumoa sekä merkityksellistä työtä. Erilaisia tapahtumia on ollut paljon ja ne ovat keränneet runsaasti kiitollisia osallistujia. Viestintä on ollut vaikuttavaa ja kerännyt paljon seuraajia monissa eri kanavissa. Kehumiselle ja kiittämiselle riittää paljon aiheita.

Hallituksella on ollut alkuvuonna 7 kokousta. Heti vuoden alussa käärimme hihat ja ryhdyimme suoraan töihin ilman kuherruskuukautta. Kokouksissa on ollut paljon asioita ja olemme kohdanneet myös kysymyksiä, joiden pureskelu on vaatinut perusteellisempaa paneutumista. Saimme kesäkuussa kokonaisen lauantain aikaa kokoustaa, summata alkuvuotta, antaa panoksemme tärkeälle kehitystyölle sekä ennen kaikkea viettää tärkeää aikaa yhdessä. Workshoppasimme perusteellisesti etenkin viestintäaiheita ja koejäsenrekrytointiprosessia, jota halusimme kehittää yhteisöllistävämmäksi ja tarkoituksenmukaisemmaksi. Vaikka asioita oli paljon ja aiheet eivät olleet yksiselitteisiä, pääsimme yhdessä  hyviin ratkaisuihin ja myös aikataulussa nauttimaan kokouspaikan, Iso-Britannian suurlähetystön kuninkaallisesta saunasta ja uima-altaasta.

Varmasti moni johtaja kehuu mielellään tiimiään, mutta minulla on aivan aidosti ja oikeasti ollut etuoikeus saada työskennellä todellisen voittajajoukkueen kanssa. Se, että voin rehellisesti sanoa aktiivisten ja kunnianhimoisten hallituksen jäsenten paneutuvan ihailtavalla tarmolla ja kirittävän toisiaan, ei ole vapaaehtoisjärjestössä itsestäänselvyys. Tänä vuonna hallituksessa oli enemmän uusia ja ensikertalaisia kuin vanhempia hallituskonkareita, mutta silti ryhmäytyminen, itseohjautuvuus ja tulokset ovat olleet kuin Suomen maineikkaalla jääkiekon maailmanmestaruusjoukkueella kevään kisoissa.

Sen lisäksi, että hallitus on operatiivisella tasolla tehnyt kehitystyötä, on myöskin kamarin pitemmän aikavälin tulevaisuus ajankohtaista, kun naapurikamari Havis Amandan entisen puheenjohtajan ja entisen aluejohtajan Hanna Saaren luotsaama strategiatyöryhmä on aloittanut työnsä ja toivoo kamarilaiset mukaan strategiatyön eri vaiheisiin. Tässä vaiheessa on hyvä myös merkitä muistiin kamarin vaalikokous 10.10.2019, jolloin valitaan ensi vuoden hallitus. Hallitukseen on ollut mukavasti halukkaita ja ehdolle asettumiseen kannustetaan vahvasti. Innokkaille tekijöille löytyy varmasti oppimisen ja tekemisen paikkoja niin hallituksesta kuin muistakin tehtävistä.

Lisäksi kannattaa painaa jo nyt mieleen ainakin kamarimme 65. vuosijuhla, Pitkä Lounas perjantaina 13.12.2019, sijoitusseminaari torstaina 17.10.2019, grilliristeily viikonloppuna 7.-8.9.2019  ja taiteiden yö torstaina 29.8.2019, jolloin olemme perinteisesti kokoontuneet kunniajäsenten ja senaattorien kanssa. Tuolloin järjestämme samantyyppisen illallistilaisuuden kamarin syyskauden startti –teemalla ja siihen ovat tervetulleet kaikki kamarin senaattorit, kunniajäsenet, jäsenet ja koejäsenet. Tarkemmat tapahtumatiedot tarkentuvat lähiaikoina. Lisäksi tässä vaiheessa jo yli 20 meistä on osallistumassa Tallinnan maailmankokoukseen 4.-10.11.2019, jota edeltää myös tapaaminen twinning-kamarimme Manilan kanssa Helsingissä edellisellä viikolla. Tehdään syksystä 2019 vähintään yhtä upea kuin kuluneesta keväästä!

Parhain kiitokseni kuluneesta kevätkaudesta, monista hyvistä hetkistä ja erinomaisesta kamaritoiminnasta sekä ennen kaikkea siitä, että saan olla tämän huikean yhteisön puheenjohtajana tänä vuonna! Viettäkää juhlallinen ja voimaannuttava keskikesän juhla. Itse vietän alkavan juhannuksen matkoilla 30 ikävuottani juhlien ja toivotan teille hyvää juhannusta ja rentouttavaa kesää. Nähdään taas pian!

Ystävällisin terveisin

Heikki Liukkonen

Puheenjohtaja, President

Helsingin Nuorkauppakamari, JCI Helsinki

Please follow and like us:
error

You may also like...