Tutustuminen Keskusrikospoliisiin toimintaan

Helsingin Nuorkauppakamari sai kutsun vierailulle Keskusrikospoliisin päämajalle Vantaalle 6.2.2019. Kuulimme kattavan esittelyn KRP.n toiminnasta, joka pitää sisällään muun muassa rahanpesun selvittelykeskuksen, rikosteknisen laboratorion, nettivinkkityötä ja kyberrikostorjuntayksikön. Vuoden Poliisi 2018, Santeri Sivonen, piti meille mielenkiintoisen puheenvuoron ehkäisevästä väkivaltatyöstä, joka herätti myös paljon hyvää keskustelua.

Lisäksi pääsimme tutustumaan KRP.n rikosmuseoon, joka on avoinna ainoastaan poliisihallinnon henkilöstölle ja poliisin sidosryhmiin kuuluville vierailijaryhmille. Museokierroksen esittelykierros alkoi väärennetyn taiteen kokoelmasta. Museoon johtavalla käytävällä on näytillä myös kulttuurihistoriallisesti merkittäviä kuvia poliisi arjesta 1920-luvulta lähtien. Kuulimme myös kuolemantuomioiden historiaa, ja esillä olikin rikosmuseon vanhin esine; mestauskirves 1700-luvulta. Museo kätki sisäänsä lukuisia rikoksiin, ja niiden tekoon liittyviä välineitä eri vuosikymmeniltä.

Miten kristallipallo ja yksisarvinen liittyy vierailuun? Sen tietävät kamaritoimintaan, ja vierailulle osallistuneet JC.t .

Kiitos tästä tunteita ja keskustelua herättävästä vierailusta!

Lukuvinkkejä

Prosenttijengit – Mika Mölsä

Operaatio ullakko – Mika Mölsä

Tietoturvan vuosi 2018 – Traficom

Vuoden Poliisi

Vuoden Poliisi on Helsingin Nuorkauppakamarin merkittävin yhteiskunnallinen projekti, ja se on toteutettu vuodesta 1976 lähtien. Helsingin Nuorkauppakamari haluaa projektin avulla vaikuttaa yhteiskuntaan nostamalla esiin poliisityön eri osa-alueita ja tuomalla julkisuuteen jokaiselle kansalaiselle tärkeitä asioita.

Helsingin Nuorkauppakamari, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ja Poliisihallitus valitsevat Vuoden Poliisiksi työtehtävässään ansioituneen ja esimerkillistä toimintatapaa osoittavan poliisin. Vuonna 2018 Vuoden Poliisiksi valittiin rikoskomisario Santeri Sivonen. Uutisartikkeli valinnasta luettavissa täältä.

Henna Hämäläinen – Tiedottaja

Please follow and like us:
error

You may also like...