Suomen vanhin yritys kiinnostaa

Kiitos Fiskarsille lämminhenkisestä yritysvierailusta, jonka Helsingin nuorkauppakamari järjesti 12.5 Arabiassa Fiskarsin pääkonttorilla Fiskars Campuksella.

helsingin nuorkauppakamari fiskars 6

Tilaisuus starttasi nuorkauppakamarissakin toimivan Kaisa Wallinin emännöimänä pienellä syötävällä sekä kahvilla ja teellä. Ihastelimme napostelun lomassa Fiskarsin hienoa uutta Campus tilaa.

helsingin nuorkauppakamari fiskars 2

Ensimmäisen puheenvuoron piti Fiskars-konsernin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Taimi. Hän piti esittelyn Fiskarsin historiasta, nykytilasta ja tärkeimmistä brändeistä. Fiskars on tunnettu muun muassa toiminnallisuudestaan ja huippumuotoilustaan.

helsingin nuorkauppakamari fiskars 4

Fiskars on perustettu vuonna 1649 ja on siten ollen Suomen vanhin toiminnassa oleva yritys. Iästään huolimatta Fiskars uudistuu ja tästä osoituksena on uutta muotoilua, kuten juuri lanseerattu Iittala X Issey Miyake collection. Konsernin kansainväliset pääbrändit ovat Fiskars, Iittala, Gerber, Silva ja Buster.

helsingin nuorkauppakamari fiskars 5

Seuraavaksi saimme kuulla Brand & Destination Experience Manager Tuija Aalto-Setälän esityksen Scandinavian Living –konseptista ja Fiskarsin tulevaisuudesta. Lopuksi kiertelimme Fiskarsin myyntinäyttelyn ja paviljongin tiloissa destination manager Taina Grönqvistin opastamana.

helsingin nuorkauppakamari fiskars 3
Vierailu Iittalalle oli ainakin allekirjoittaneelle todella miellyttävä ja mielenkiintoinen kokemus. Mukaan tarttui myös liki kymmenen Iittalan tuotetta kauppakierroksella. Fiskars ja Iittalan brändi ovat edelleen elinvoimaisia.

 

-Jussi Räsänen

Please follow and like us:

You may also like...