Suomen Nuorkauppakamareiden paras debattijoukkue englanniksi ja paras debatoija löytyvät Helsingin Nuorkauppakamarista!

Helsingissä 10. lokakuuta järjestetyn Nuorkauppakamareiden kansallisen vaalikokouksen yhteydessä Helsingin nuorkauppakamarin joukkue nappasi mukaansa sekä parhaan debattijoukkueen että parhaan debatoijan palkinnot englanninkielisessä sarjassa.

Helsingin Nuorkauppakamarin debattijoukkueen jäsenet: Joe Kronqvist, Jussi Räsänen ja Laura Algo

Päivän ensimmäisessä debatissa HNKK kohtasi Keskuspuiston ja finaalissa JCI Cosmopoliksen joukkueen.

Kilpailussa edustivat debattijoukkueen kapteeni Joel Kronqvist sekä jäsenet Jussi Räsänen ja Laura Algo. Räsänen palkittiin niin ikään myös parhaasta yksilösuorituksesta.

“Englanninkielisen sarjan taso oli tänä vuonna erittäin kova, ja tästä syystä en voisi olla ylpeämpi meidän tiimistä. Mahtava huomata että intensiivinen harjoittelu tuottaa myös tulosta!” Kommentoi voittavan joukkueen kapteeni Joel Kronqvist

Helsingin nuorkauppakamarin puheenjohtaja Elina Happonen kommentoi:

”Itse en puheenjohtajakokouksen takia päässyt seuraamaan debattia ollenkaan, mutta kuulin että joukkueemme veti täysillä, vakuuttavasti ja ilon kautta koko kisan lävitse. En voisi olla ylpeämpi koko debattitiimistä sekä myös meidän kamarin Maarika Hienosen vetämästä PK-seudun debattiklubista. Tämä lähes sama debattijoukkuehan oli myös A-alueen debattikisan finaalissa syyskuun alussa. Toivon että tämä huikea debatti-into jatkuu kamarissamme myös tulevaisuudessa! Ensi vuonna pääsen onneksi itse mukaan katsomoon.”

Treenejä debattiklubissa

Debattipalkinto jaettiin kansallisen vaalikokouksen gaalan yhteydessä. Pokaalin kävi pokkaamassa Helsingin nuorkauppakamarin DP Venla Vainio-Puhju.

Tuomaristo kiitteli joukkueen vahvaa tiimityötä. Lisäksi vahvuuksiksi mainittiin muun muassa aiheen määrittelyä ja vastustajan määrittelyn haastamista, esiintymisten rakennetta ja vahvaa sekä aktiivista debatointia. Erityisen maininnan sai toinen puhuja Laura Algo semifinaalien vaikuttavasta argumentoinnista.

Pääkaupunkiseudulla on jo pitkään toiminut aktiivinen debattiklubi JCI Capital area debating club, jossa on mukana debatista innostuneita nuorkauppakamarilaisia useista eri kamareista. Klubi on toiminut sekä ”livenä” että verkon ylitse – koronasuositusten mukaan.

”Ilman debattiklubia en olisi uskaltanut lähteä mukaan julkisiin debattikilpailuihin. Klubiin osallistuminen on ollut sekä hauskaa että myös hyödyllistä. Se on tarjonnut koulutusta, turvallisen paikan harjoitella esiintymistä sekä rakentavaa palautetta oikeista debatointitilanteista”, kommentoi Jussi Räsänen, joka pokkasi parhaan debatoijan palkinnon myös Aluevaalikokouksesta Turusta.

Englanninkielisen debattikilpailun ohella hotelli Presidentissä kisailtiin suomenkielisessä sarjassa. Sen voitti Keskuspuiston joukkue ja parhaan debatoijan palkinto jaettiin samasta joukkueesta kapteeni Laura Merisaarelle.

Voiton myötä Keskuspuiston Nuorkauppakamari edustaa Suomea Nuorkauppakamareitten debatin Eurooppa- ja maailmankisoissa vuonna 2021.

Please follow and like us:

You may also like...