Sukellus omaan itseen

Marraskuun lopussa kamarin kalenteriin rakentui kuin vahingossa teemaviikko itsetuntemuksesta ja hyvinvoinnista kun samalle viikolle osui EASI käyttäytymis- ja motivaatiokartoitus, meditaatioilta ja esimiesbrunssi hyvinvoinnista ja jaksamisesta.

Tunne itsesi – tunne muut
Omien käytösmallien ja motivaation tunteminen auttaa oman työn johtamisessa ja muiden ihmisten kohtaamisessa. EASI-koulutuksessa osallistujat saivat oman profiilinsa lisäksi opastusta mm viestimiseen ja esimiestyöhön kouluttajilta Hanna Pasaselta ja Heidi Jäntiltä.

EASI-kartoitus parantaa itsetuntemusta, lisää muiden käyttäytymisen ymmärtämistä ja auttaa kehittämään omia vuorovaikutustaitoja. EASI perustuu Costan ja McRaen käyttäytymistutkimuksiin sekä viiden faktorin Big Fice -malliin.

Meditaatioilta Gopi Patelin kanssa
Perjantaina irrottauduimme työviikon kirjeistä ja stressistä meditaatioillassa Brahma Kumariksen tiloissa. Illan vetäjänä toimi Suomessa vierailulla oleva Gopi Patel. Englannissa asuva Gopi Patel on henkinen kouluttaja ja hän kiertää luennoimassa universaaleista henkisistä arvoista ja sisäisestä kasvusta tärkeänä osana kestävää henkilökohtaista ja sosiaalista kehitystä. Ilta oli niin pidetty, että saimme sille jatko-osan tiistaille 4.12.

Eväitä esimiehenä jaksamiseen ja hyvinvointiin
Lauantaiaamu alkoi Hyvä esimiestyö asiantuntijaorganisaatiossa -koulutussarjan viimeisellä brunssilla. Eväitä esimiehenä jaksamiseen oli jakamassa MindStonen Jonna Huomo. Jonna veti osallistujille käytännönläheisen, runsaasti mindfulnesharjoitteita sisältäneen aamun, josta viikonlopun viettoon lähti joukko erittäin rentoutuneita osallistujia.

Oma hyvinvointi kiertyy vahvasti oman itsensä tuntemisen ja hetkessä läsnäolemiseen. Kun mieli ja keho meinaavat karata kierroksille, on tärkeää osata tunnistaa nuo hetket ja ottaa pieni irtiotto. Hengitä muutama kerta syvään. Sulje silmät ja kuuntele ympäristön ääniä. Tunnustele miltä kehossa tuntuu. Työkalut parempaan voimiseen kulkevat koko ajan mukanamme. Tai käytä apuna vaikkapa Mindstonen ohjattuja harjoitteita tai lähde virtuaalikävelylle suomalaiseen metsään appin avulla.

Kamarin koulutusterveisin Hanna Pasanen (IND 2018)

Lue lisää:


Please follow and like us:

You may also like...