Strategiakoulutuksesta eväitä työelämään

Osallistuimme 20.-22.5. Keurusselän kamarin järjestämään Strategia-koulutukseen Pöyhölän rantakartanossa Keuruulla, teemana WiKings eli Viikingit. Helsingistä Keuruulle on lähes 300km matkaa ja taitoimme sen mukavasti henkilöautolla tehden pit-stopin Hämeenlinnassa evästankkauksen merkeissä.
JCI strategia
Matkaseurueena Ida (HNKK), Heikki (HNKK), Karo (Jyväskylän NKK) sekä Vihtori-viikinkikoira. Olimme kaikki pl. Vihtori tehneet koulutuksen ennakkotehtävät mm. SWOT-analyysin Keurusselän kamarin tilanteesta etukäteen.
Perjantai alkoi välittömästi klo 18 koulutuksen alkusanoilla ja jatkoimme ennakkoon jaetuissa tiimeissä teoriaosuuden jälkeen lähtötila-analyysiä läpikäyden.  Iltapalaksi ennakkoon manittu kevyt ateria olikin kunnon herkkuateria. Iltaa jatkettiin saunoen ja toisiin kamarilaisiin tutustuen.
JCI_helsinki_strategia1
Lauantai alkoi reippaissa merkeissä klo 07:30 Viikinkijumpalla: lekan heitolla, kottikärrykävelyllä ja merimiespainilla. Jumpasta aamupalalle ja kuuntelemaan Minjon Oy:n introa motivaation johtamisesta. Jatkoimme  seuraavalla strategian työvaiheella eli vision ja mission kirkastamisella. Tämän jälkeen käsittelimme kriittisiä menestystekijöitä ja pureuduimme niihin lounastaen välillä. Iltapäivällä jatkoimme strategian tavoitteilla ja lopulta osallistujat vapautettiin seuraamaan Suomi-Venäjä MM-semifinaalia. Iltaohjelmassa oli saunomista, viikinkijuhlat, viikinkirastit sekä iltajuhlat bändin kera. Ilmat suosivat ja saimme Thor-joukkueen huutojen kannustamina ukkosenkin paikalle hetkeksi.
JCI_helsinki_strategia2
Sunnuntaiaamu valkeni kauniina ja osalla reippasti, osalla vähemmän reippaasti. Koulutus jatkui klo 10 strategian seurannan mittareiden parissa. Tiimitöinä mietimme kriittiisten menestystekijöiden kautta sopivia mittareita onnistumisen seurantaan. Klo 13 päätimme koulutuksen ja Keurusselän kamari oli saanut loistavat eväät strategian luomiseen 80 henkiseltä osallistujajoukolta. Pääkouluttajana toimi Anne Turunen. Pöyhölän Rantakartanoa voi suositella mille vain rennolle tilaisuudelle tapahtumapaikaksi. Satumaisen kauniit maisemat, vanhat historialliset puitteet, isännän kertomat tarinat ja erinomainen ruoka hellivät koulutukseen osallistujia koko viikonlopun. Koulutus itsessään on täysin sovellettavissa työelämään ja vaikka case-esimerkkinä oli todella pienen kamarin strategia, niin koko viikonlopun siihen panostaen, asiaan löytyi paljon uusia huomioita eri tiimeissä. Kun omassa kamarissa tai työelämässä tulee vastaan strategian luonti tai kirkastaminen tai pienempi strategiaan liittyvä osa-alue niin osaamme varmasti hyödyntää koulutuksessa saamiamme oppeja.
JCI_helsinki_strategia4
– Ida & HeikkiPlease follow and like us:

You may also like...