Projektien kuulumisia

Tänä vuonna olemme olleet erittäin aktiivisia projektitoiminnassa ja startanneet kaksi uutta projektia, sekä ahkeroineet edellisvuosien tapaan toistuvien projektien parissa.

Uutena tänä vuonna tuli Helsingin Nuorkauppakamarin johdolla pääkaupunkiseudun kamareiden yhteinen Yhteiskuntavaikuttamisen projekti. Kevällä oli peräti kahdet vaalit, joihin valmistauduttiin Puoluerallissa kiertelemällä puoluetoimistoja ja keskustellen eduskuntavaaliteemoista. EU-vaaleja varten opiskeltiin EU-politiikan perusteita EU-parlamentin ja komission edustustojen opilla. Syksyllä on vielä tarkoitus avata lisää miten yhteiskunnallista vaikuttamista tehdään eri organisaatioissa. 

Yhteiskuntavaikuttamisen -projektissa toteutettiin Puolueralli

Toinen tämän vuoden uutuus on Utilise International Knowhow, eli tuttavallisemmin UIK. UIK:iin olemme saaneet Sivikseltä tukea, jotta voimme edesauttaa maahanmuuttajataustaisten integroitumista työelämään. Aihe on ollut kamarissamme esillä jo pitkään ja nyt projektitiimi on pääsemässä sanoista tekoihin!

Syysseminaari järjestetään tänä vuonna toisen kerran, ja teemana on sijoittaminen. Sijoitusseminaari järjestetään Musiikkitalolla, ja seminaari on kasvattanut kokoaan viime vuodesta. Tavoitteena on saada Syysseminaari pysyväksi osaksi toimintaamme ja pysyvyyden vuoksi vuosittainen seminaari löytyy aina syysseminaari.com -sivustolta. 

HEL – UnTrashed on myös toinen viime vuodesta palaava projekti, joka on yksi vaikuttavimmista ja mediahuomiota herättävimmistä projekteista. Projektitiimi järjesti tänä vuonnakin yritysvierailuja mm. Katri Vaalan lämpöpumppulaitokseen, ja projekti huipentui World CleanUp Dayhyn. Huipennuksen kruunasi maininta uutisissa!

Mentorointiprojekti puksuttelee jo useammatta vuotta ja tänävuonna projektitiimi hankki mentorit jäsenillemme. Jäsenistöstämme koostuvat aktorit ovat erittäin kovia ammattilaisia jo, joten projektitiimi tosisaan joutui panostamaan löytääkseen hyvät mentorit. Kyllä löytyikin! Osa pareista on päättänyt jatkaa mentorointia vielä tämän vuoden projektin päätyttyäkin.

Vuoden Poliisi on kamarimme pitkäaikaisin ja vaikuttavin projekti. Olemme jo vuodesta 1976 palkinneet ansioituneen poliisin Poliisihallituksen ja Poliisijärjestöjen Liiton kanssa. Tämän vuoden aihe ja palkinnon saada paljastetaan vasta julkistamistilaisuudessa, ja aihe on varmasti tänä vuonnakin ajankohtainen ja vaikuttava. Tässä hyvä esimerkki siitä miten kamaritoiminnalla voidaan päästä isoihinkin pöytiin ja tuoda meille tärkeitä yhteiskunnallisia asioita esiin. 

Tässä kohtaa iso osa tämän vuoden projektien työstä on jo tehty, joten kannustan jäseniä tulemaan tänä vuonna nauttimaan vielä projektien hedelmistä mahtavien tapahtumien kautta, ja ensi vuonna osallistumaan itse aktiivisesti projektitoimintaan. Heti vuodenvaihteessa (tai miksei jo ennenkin) voi ilmoitella kiinnostustaan 2020 vuoden COM:ille. Muistakaa myös, että vaikka meillä on jo paljon projektitoimintaa, aina mahtuu uusia projekteja ja COM osaa kertoa miten uusi projekti saadaan rullaamaan!

-Venla Vainio-Puhju, Vuoden 2019 COM

Please follow and like us:
error

You may also like...