Presidentin leiviskä on hyvä johtajakoulu

Helsingin Nuorkauppakamarin puheenjohtajan nuijaa heiluttaa vuonna 2019 30-vuotias Heikki Liukkonen. Nuoresta iästään huolimatta verokonsulttina PricewaterhouseCoopersilla työskentelevä aktiivinen nuori mies on ehtinyt tehdä jo pitkän uran nuorkauppakamarissakin. Hän päätyi 11 vuotta sitten kotiseudultaan Etelä-Savosta Helsinkiin kauppakorkeakouluun ja töihin, ja kiinnostui nuorkauppakamaritoiminnasta sattuman kautta alkuvuonna 2015.

– Kirjoitin tuolloin gradua ja saatoin loppuun viimeisiä opintoja Aalto-yliopistossa kokopäivätöiden ohella. Kun gradu ja tutkinto alkoivat valmistua, näytti siltä, että iltoihin ja viikonloppuihin on tulossa uusi tyhjiö, jonka mielelläni täyttäisin yhteisöllisellä, hyödyllisellä ja kehittävällä harrastuksella. Ystäväni oli tuolloin nuorkauppakamarin hallituksessa ja houkutteli hakeutumaan koejäseneksi, hän kertoo.

Koejäsenyydestä oli verkkainen tie täysjäseneksi ja saman tien hallitukseen vaalikokouksessa 2015. Ennen puheenjohtajavuottaan Heikki on toiminut kamarissa valmistautuvana puheenjohtajana, koulutustoiminnasta vastaavana sekä yhteiskuntasuhteista ja projekteista vastaavana varapuheenjohtajana.

Työelämälähtöisen koulutustoiminnan Heikki Liukkonen nostaa kärkeen siinä, kun kysytään, mikä tässä harrastuksessa on pitänyt puheenjohtajan liekkiä palamassa. Aikoinaan nuori, ehkä hieman omassa ammatillisessa kuplassaan elänyt laskentaekonomi oppi uudessa yhteisössä itsestään ja työelämästä yhtä ja toista tärkeää, joka muuten olisi jäänyt ehkä kokematta. Kamarin koulutusjohtajana pääsi myös järjestämään toinen toistaan mielenkiintoisempia koulutuksia harrastusystäville sekä joskus myös kokeilemaan kouluttajan siipiä hieman itsekin.

– Osaamisen laajentaminen uusille alueille on nuorkauppakamarin ehdoton vahvuus. Henkilökohtaisesti käännekohtani oli syksyllä 2016, kun järjestimme ensimmäistä kertaa Hyvä esimiestyö asiantuntijaorganisaatiossa –koulutusseminaarin ja otin siitä omistajuutta hakeutumalla projektipäälliköksi. Siitä hetkestä jäi kipinä, puheenjohtaja muistelee.


Nuorkauppakamarissa on voimassa one year to lead –periaate, jonka mukaan yhdessä roolissa voi olla vain yhden vuoden. Puheenjohtajavuotta edeltää yleensä vuosi valmistautuvana puheenjohtajana ja seuraa vuosi edellisen vuoden puheenjohtajana. Aidon ja oikean johtamiskokemuksen ohella tässä puheenjohtajuusputkessa annetaan alue- ja kansallisten organisaatioiden kouluttajilta erityistä johtajuuskoulutusta sekä vertaisvalmennusta koko kolmen vuoden ajan. Suomessa tämä 3LED-johtajuuskoulutusohjelma on erityinen ja saanut kansainvälistäkin tunnustusta.


-Nuorkauppakamarin puheenjohtajana olen kiistatta saanut parhaat oppimiskokemukseni johtajana. Vapaaehtoisuuteen perustuvassa harrastuksessa, ei kenenkään johtaja-aseman vahvikkeena ole muodollinen auktoriteetti tai ulkoiset motivaatiotekijät, kuten oma tai johdettavan palkka, vaan täytyy oppia ja ansaita todellista johtajuutta. On täytynyt luoda hallituksesta ryhmä, joukkue sekä tehtävä ja ohjelma sille, kannustaa, innostaa, ratkaista ongelmia ja sammuttaa tulipaloja, joita säännöllisesti tulee. Joskus on pitänyt tsempata enemmän ja toisaalta uskaltaa olla tiukkana ja sanoa ei, mutta toisaalta olen saanut monin verroin kokea tehneeni itseni tarpeettomaksi, kun kamarin aktiivitoimijat kilpaa kirittävät toisiaan. Erityisen hyvää tässä on se, ettei – toisin kuin johtajat usein ovat – tässä tarvitse olla yksin, vaan ”saman vuosikurssin” puheenjohtajilta saa tärkeää tukea niin hyvinä kuin vaikeampinakin hetkinä, Heikki luettelee.

Pelkkää ihmisten johtamista puheenjohtajan vuosi ei toki ole, vaan hallitusrooliin liittyy melkoinen hallinnollinen taakka. Kamarin hallinnon vuosikello koostuu yleensä vuosi- ja vaalikokouksista sekä 10-20:stä hallituksen kokouksesta, joita kaikkia edeltää valmistelu ja seuraavat jälkityöt. Yhteistyö sihteerin ja taloudenhoitajan kanssa on tuolloin vääjäämätöntä.


Helsingin Nuorkauppakamarin kokoisessa kamarissa on luontevaa oppia ja saada johtajuuskokemusta myös moniportaisesta organisaatiosta. Kun johdettavilla, hallituksen jäsenilläkin on suuriakin tiimejä, on selvää, ettei kaikissa kamarin asioissa, tapahtumissa ja toiminta-alueissa voi olla maavaraa myöten mukana – eikä pidäkään. Käsipareja on.

– Luottamus on johtajuuden tärkein työkalu ja se saa parhaimmillaan ihmeitä aikaan. Saatavilla pitää olla, muttei tien tukkeena, vaan kaikille pitää antaa oma tila ja aika. Paras palkinto tässä tehtävässä on saada huomata se, kun ihmiset ympärillä ottavat vastuuta ja saavat itseohjautuvasti paljon paremmin aikaan jotain, jota minä itse joskus aiemmin olin tekemässä, Heikki summaa.

Please follow and like us:
error

You may also like...