Onnellisuuden avain on perushalujen tunnistaminen

Tammikuisen tuulinen torstai oli hyvä ilta pohtia omia motiiveja (miksi raahaudun koulutukseen läpi tuulen ja tuiskun) ja mikä tekee minut onnelliseksi – mitä siis tarvitsen elämässä ollakseni tyytyväinen? Tänään kamarilaiset kouluttautuivat teemalla ”Perushaluilla tyydyttävämpää elämää” -koulutuksessa. Ari Tanninen johdatteli osallistujat Steven Reissin motivaatioprofiilin pariin elävillä esimerkeillään ja ilta olikin täynnä hersyvää naurua ja polveilevaa keskustelua aiheen ympärillä.

Juoksetko mieluummin maratonin vai syöt sacherkakun?

Suurimmat väärinymmärrykset kumpuavat erilaisista tarpeistamme; Reissin mallin mukaan erilaisia profiileja on noin 2 biljoona. Turha siis edes kuvitella, että millainen ”se toinen” ihminen on. Jos itse arvostat michelintähdillä kuorrrutettua ruokaa, voi toisen ruoantarpeen täyttää euron burgeri.

Reissin mallissa on 16 perushalua – mm. valta, uteliaisuus, perhe, järjestys ja romantiikka. Malli auttaa ymmärtämään toisia ja ennen kaikkea omaa itseä ja sitä voi hyödyntää vaikkapa työpaikan vaihdossa tai parisuhteen kehittämisessä.

Kirjavinkki mallin hyödyntämisestä työelämässä:

Opas yksilölliseen motivointiin

Tavallisen onnellista tammikuuta kamariystävät!

Please follow and like us:
error

You may also like...