Kesä alkoi Ahvenanmaalta

Kamarimme presidentti Leea Tolvas pyysi ennen lauantai-illan gaalaa hotellihuoneessamme kamariskumppia nauttiessamme kaikkia sanomaan ruotsiksi asian joka tulee joko kuluneesta vuosikokouksesta tai Ahvenanmaasta mieleen. Tuohon mennessä olimme saaneet kuulla useaakin key notea kuten Thomas Eriksonia supersuositun ”Idiootit ympärilläni” -kirjan kirjoittajaa, Ålands Bankenin toimitusjohtajaa Peter Wiklöfiä joka kertoi, miksi Ålands Banken on vahvempi pankki kuin yksikään muu pankki Suomessa tai Ruotsissa, ja Pafin asiakaspalvelupäällikköä Harriet Bodöta, joka avasi meille vastuullista uhkapelitoimintaa sekä oman kansainvälisen asiakaspalvelutiiminsä johtamista, sekä olimme kumonneet seitsemän myyttiä Ahvenmaalla asumisessa Thomas Lundbergin ahvenmaalaisen IT yrityksen Crosskeyn toimitusjohtajan johdolla. Itselleni ensimmäinen mieleen tullut sana oli ”lycka”.

 

Tuo sana kuvaa myös hyvin omaa fiilistä mikä reissusta ja kokouksesta jäi. Päätös lähteä kokoukseen tuli tehtyä aika pian sen jälkeen, kun minut oli koejäseneksi kamariimme hyväksytty. Hyvä ystäväni Keurusselän kamarista oli jo kauan aikaa kannustanut minua hakemaan kamaritoimintaan mukaan ja hänen innoittamanaan lähdin myös Ahvenmaalle. Kaiken lisäksi, en ollut koskaan aiemmin käynyt Ahvenmaalla, joten asiaahan ei kauaa täytynyt pyöritellä.

 

 

Ahvenanmaa ja sen asukkaat yllättivät itse kunkin positiivisuudellaan ja loistavalla asenteellaan. Ei sillä, että odotukset olisivat olleet päinvastaiset, vaan he ylittävät nuo ennaltakin korkeat odotukset. Kaikin puolin kokous oli loistavasti järjestetty vaikkakin itseltäni osa ohjelmasta jäi kokematta, sillä valitsin kulkuneuvokseni lentokoneen laivan sijaan, millä osa ohjelmasta järjestettiin, mutta maissa, Maarianhaminassa, hyödynsin joka minuutin verkostoitumiseen ja oppimiseen. Päätin kokoukseen rekisteröityessäni, että kyseessä on investointi itseeni.

 

 

Katson investoinnin kannattaneen, sillä se vahvisti sitoutumistani kamaritoimintaan ja koin oppineeni uutta, sekä sain tutustua aivan huikeisiin ihmisiin yli kamarirajojen. Ja vielä sokerina pohjalla lämmin sää ja auringonpaiste saapuivat Suomeen avaten yhdessä kansallisen vuosikokouksen kanssa kesäkauden 2018.

 

 

-Henna Paatola

Please follow and like us:
error

You may also like...