Hyönteisistä ratkaisu kasvavaan ravinnontarpeeseen

Tiistaina 23.5. meillä oli ilo päästä tutustumaan hyönteisteknologiayritys EntoCuben toimintaan Espoon Otaniemessä. Yrityksen tavoitteena on kehittää ekologinen ja kestävä ratkaisu maailman kasvavaan ravinnontarpeeseen hyönteisviljelyn avulla.

Matkalla kohti täysikasvuisuutta.

Tällä hetkellä EntoCuben valikoimissa on sirkkoja, joita viljellään kasvatuskonteissa. Näissä konteissa on olosuhteet kohdallaan: optimaalinen lämpötila ja kasvuympäristö eri kehitysvaiheissa oleville sirkoille. Pelkkään konttiviljelyynei kuitenkaan ole tavoitteena jäädä, sillä Suomessa maatalouden muutokset ja  erityisesti sikafarmien lopettamiset mahdollistavat näiden tilojen uusiokäytön hyönteistenviljelyyn. Tiiviit kontit vievät vain vähän pinta-alaa, kun eläinproteiinin tuotanto muutoin kuluttaa paljon enemmän luonnonvaroja. On ennustettu, että vuonna 2050 maailmassa on jo 9,7 miljardia ihmistä, joten tarve ei ainakaan tule pienentymään.

kuivattuja sirkkoja.

Vielä Suomessa ei lainsäädäntö mahdollista hyönteisten käyttöä ravintona, vaikka yli 2 miljardia ihmistä maailmassa käyttää niitä päivittäin ravinnokseen. Suomalaisilla on kuitenkin melko positiivinen suhtautuminen asiaan, joten markkinoinnissa on mahdollisuuksia vaikka mihin, kertoo EntoCuben perustaja Robert Nemlander. Ala kuitenkin kehittyy jatkuvasti, ja lisää tietoa ja tutkimustuloksia saadaan koko ajan.

Sirkkojen myynti elintarvikkeena on Suomessa kielletty, mutta keittiösomisteena myytävää tuotetta on tällä hetkellä saatavissa Ruhonjuuri-myymälöistä.

Keittiösomiste Sirkkapussi.

Kiitos EntoCuben väelle mahdollisuudesta tulla tutustumaan toimintaanne!

Please follow and like us:
error

You may also like...