JCI-kulttuuri

Tuntemalla JCI-kulttuuri uusien tuttavuuksien kohtaaminen ja tapahtumiin valmistautuminen sujuu helposti.

Pukeutuminen

Pukeutumisella arvostat isäntää. Näillä ohjeilla pärjäät JCI-kentällä varmasti, mutta tarkistathan järjestäjän antamat ohjeet. Koulutus- ja business-tapahtumissa asuksi sopii yleisesti siisti business-pukeutuminen. Ei pukupakkoa mutta ei verkkareitakaan! Iltajuhliin, kuten kamarin vuosijuhla, pukeudutaan tilanteen vaatimalla arvokkuudella miehillä tummaan pukuun tai smokkiin ja naisilla pitkään/nilkkapituiseen iltapukuun. Kansallisten ja kansainvälisten kokousten pukeutumisohjeita löydät Kokousmatkaajan oppasta (Materiaalipankki).

Pinssit

Jokainen vastavalittu jäsen saa JCI-pinssin kokouksessa, jossa hänet valitaan jäseneksi. Jäsenpinssiä voit käyttää aina niin JCI-tilaisuuksissa kuin työelämässäkin (pinssi kiinnitetään sydämen puolelle). Juhlapukeutumisessa käytetään vain pientä kullanväristä juhlapinssiä. Senaattorit kantavat pinssiään myös juhlapukeutumisessa. Myös pinsseistä löydät lisätietoa Kokousmatkaajan oppasta (Materiaalipankki).

Käyntikortit

Älä unohda käyntikortteja kotiin! Kokouksissa on hyvä mahdollisuus tavata sopivia business-kontak­teja. Useissa maissa käyntikort­tien vaihto on paljon suuremmassa arvossa kuin meillä. Mikäli mahdollista, painata käyntikorttisi eng­lanniksi tai esimerkiksi isäntämaan kielellä. Voit myöskin tehdä kortin kääntöpuolelle jonkun muistiinpanon ko. henkilöstä, jotta muistat myöhemmin kenestä oli kysymys. Käyntikorttina voit käyttää työpaikkasi käyntikortteja, mutta sinun on myös mahdollista tilata kamarikortteja.