HNKK

”Edelläkävijöiden kasvualusta kohti parempaa johtajuutta ja vastuullisia tekoja.”Suomen Nuorkauppakamarit

Nuorkauppakamaritoiminta on kansainvälistä alle 40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumistoimintaa sekä kontaktiverkostoa. Suomen Nuorkauppakamarit ry (SNKK) on perustettu vuonna 1957, varsinaisia jäseniä on yli 2000 ja yhdessä alumnien kanssa n. 5000.  Globaalisti nuorkauppakamamari Junior Chamber International (JCI) toimii yli 100 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin. Helsingin Nuorkauppakamarin (HNKK) kotialue on Helsinki ja muu pääkaupunkiseutu, ja se kuuluu Uudenmaan ja Varsinais-Suomen kattavaan A-alueeseen. Helsingin Nuorkauppakamarin lisäksi pääkaupunkiseudulla toimii myös viisi muuta aktiivista Nuorkauppakamaria: JCI Espoo, JCI Havis Amanda, JCI Cosmopolis, JCI Metropoli sekä JCI Keskuspuisto.

”Tarjoamme kohtaamispaikan ja ponnahduslaudan jäsentemme jatkuvalle kehittymiselle ja yhteiskunnalliselle vaikuttamiselle.” –HNKK:n strategia

Helsingin Nuorkauppakamarin tarkoituksena on kehittää jäsentensä yksilöllisiä kykyjä sekä kannustaa heitä parantamaan omaa ja yhteiskunnan taloudellista, sosiaalista ja henkistä hyvinvointia. Nuorkauppakamari tarjoaa laaja-alaisesti koulutuksia usealla eri tasolla ja useasta eri aiheesta. Painopistealueemme koulutuksissa ovat itsensä- ja tiimin johtaminen, talous, myynti sekä viestintä- ja kommunikointi. Koulutusten lisäksi Helsingin Nuorkauppakamari toteuttaa työelämälähtöistä toimintaa, mikä näkyy kamarin järjestämissä yritysvierailuissa ja kumppanuussuhteissa. Läheisesti yritysmaailmaan ja yhteiskuntaan liittyy myös hyvinvointi ja jaksaminen, jotka ovat entistä tärkeämpiä kokonaisuuksia nykyisessä työelämässä ja arjessa.

Helsingin Nuorkauppakamari tunnetaan hyvin myös kokousten järjestäjänä. HNKK järjesti JCI:n Maailmankokouksen vuonna 1991 nimellä Spirit of Helsinki. Se keräsi Helsinkiin 3500 ulkomaalaista vierasta suomalaisten nuorkauppakamarilaisten lisäksi. Huhtikuussa 2004 HNKK järjesti Suomen Nuorkauppakamari ry:n kansallisen vuosikokouksen, jonne osallistui lähes 900 kokousvierasta. Vuonna 2014 Helsingin Nuorkauppakamari toimi jälleen menestyksekkäästi kokousisäntänä, kun kamari järjesti lokakuussa 2014 Finlandia-talolla yli 700 osallistujan kansallisen vaalikokouksen.

Helsingin Nuorkauppakamarin arvot

Vaikuttavuus – Teemme vaikuttavaa yhteiskunnallista toimintaa laadukkaiden projektien ja muun tekemisen kautta. Kehitymme paremmiksi johtajiksi ja työelämän osaajiksi ja näin vaikutamme myös suomalaiseentyöelämään.

Uteliaisuus – Olemme kiinnostuneita ympärillä tapahtuvista ilmiöistä ja yhteiskunnasta. Olemme avoimia uusia asioita ja erilaisia ihmisiä kohtaan. Opimme uutta rohkeasti kokeilemalla ja tekemällä.

Yhteistyö – Vahvistamme yhteisöllisyyttä kamarissamme toimimalla ja kokemalla yhdessä. Olemme vaikuttava ja arvokas yhteisö erilaisillesidosryhmille sekä yhteistyökumppaneillemme.