HNKK

”Vauhditamme jäsentemme menestystä työelämässä.”SNKK:n strategia 2020

Nuorkauppakamaritoiminta on kansainvälistä alle 40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumistoimintaa sekä kontaktiverkostoa. Suomen Nuorkauppakamarit ry (SNKK) on perustettu vuonna 1957, varsinaisia jäseniä on noin 2500 ja yhdessä alumnien kanssa n. 5000.  Globaalisti Nuorkauppakamari (Junior Chamber International, JCI) toimii 115 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin. Helsingin Nuorkauppakamarin (HNKK) kotialue on Helsinki ja muu pääkaupunkiseutu, ja se kuuluu Uudenmaan ja Varsinais-Suomen kattavaan A-alueeseen. Helsingin Nuorkauppakamarin lisäksi pääkaupunkiseudulla toimii myös viisi muuta aktiivista Nuorkauppakamaria: JCI Espoo, JCI Havis Amanda, JCI Cosmopolis, JCI Metropol sekä JCI Keskuspuisto.

”Tarjoamme kohtaamispaikan ja ponnahduslaudan jäsentemme jatkuvalle kehittymiselle ja yhteiskunnalliselle vaikuttamiselle.” –HNKK:n strategia

Helsingin Nuorkauppakamarin tarkoituksena on kehittää jäsentensä yksilöllisiä kykyjä sekä kannustaa heitä parantamaan omaa ja yhteiskunnan taloudellista, sosiaalista ja henkistä hyvinvointia. Nuorkauppakamari tarjoaa laaja-alaisesti koulutuksia usealla eri tasolla ja useasta eri aiheesta. Painopistealueemme koulutuksissa ovat itsensä- ja tiimin johtaminen, talous, myynti sekä viestintä- ja kommunikointi. Koulusten lisäksi Helsingin Nuorkauppakamari toteuttaa työelämälähtöistä toimintaa, mikä näkyy kamarin järjestämissä yritysvierailuissa ja kumppanuussuhteissa. Läheisesti yritysmaailmaan ja yhteiskuntaan liittyy myös hyvinvointi ja jaksaminen, jotka ovat entistä tärkeämpiä kokonaisuuksia nykyisessä työelämässä ja arjessa.

Helsingin Nuorkauppakamarin arvot ovat:

Vaikuttavuus – Teemme vaikuttavaa yhteiskunnallista toimintaalaadukkaiden projektien ja muun tekemisen kautta. Kehitymme paremmiksijohtajiksi ja työelämän osaajiksi ja näin vaikutamme myös suomalaiseentyöelämään.

Uteliaisuus – Olemme kiinnostuneita ympärillä tapahtuvista ilmiöistä jayhteiskunnasta. Olemme avoimia uusia asioita ja erilaisia ihmisiä kohtaan. Opimme uutta rohkeasti kokeilemalla ja tekemällä.
 
Yhteistyö – Vahvistamme yhteisöllisyyttä kamarissamme toimimalla jakokemalla yhdessä. Olemme vaikuttava ja arvokas yhteisö erilaisillesidosryhmille sekä yhteistyökumppaneillemme.

Helsingin Nuorkauppakamari tunnetaan hyvin myös kokousten järjestäjänä. HNKK järjesti JCI:n Maailmankokouksen vuonna 1991 nimellä Spirit of Helsinki. Se keräsi Helsinkiin 3.500 ulkomaalaista vierasta suomalaisten nuorkauppakamarilaisten lisäksi. Huhtikuussa 2004 HNKK järjesti Suomen Nuorkauppakamari ry:n kansallisen vuosikokouksen, jonne osallistui lähes 900 kokousvierasta. Vuonna 2014 Helsingin Nuorkauppakamari toimi jälleen menestyksekkäästi kokousisäntänä, kun kamari järjesti lokakuussa 2014 Finlandia-talolla yli 700 osallistujan kansallisen vaalikokouksen.