Helsingin Nuorkauppakamarin perinteisen Grilliristeilyn ja twinning-tapahtuman jälkitunnelmat

Hyviä perinteitä on syytä vaalia! Tätä ohjetta noudattaen Helsingin Nuorkauppakamari järjesti syyskuussa jäsenistölleen perinteisen Grilliristeilyn ja twinning-tapahtuman Tallinnaan. Tapahtuman aikana osallistujat pääsivät hauskan yhdessä tekemisen kautta tutustumaan toisiinsa ja twinning kamarimme jäseniin sekä kokemaan monelle uudesta näkökulmasta Tallinnan monipuolisuuteen. Matkan pääteeksi ilmeistä päätellen tapahtuma ei jättänyt ketään osallistujista kylmäksi.

Eckerö Linen m/s Finlandia nosti 8.9. Helsingin Länsisatamasta ankkurit ja suuntasin keulan kohti Tallinnaa mukanaan tusinan verran Helsingin Nuorkauppakamarin huipputyyppejä. Mukana oli niin Grilliristeilyn konkareita kuin ensituntumaa hakevia aloittelijoita. Tapahtuman lähtölaukaus otettiin m/s Finlandian kokousmaailmasta varatussa kabinetissa, jossa runsaan ja monipuolisen aamiaisen nauttimisen lomassa saimme nauraa itsemme kipeiksi hauskojen yhteistehtävien merkeissä.

Maissa meitä odotti iloinen yllätys, kun twinning kamarimme JCI Tallinnan vastaanottokomitea otti meidän lämpimästi vastaan. Paikallisopastuksen avulla ja hetkellisen vanhassa kaupungissa vietetyn harhailu-seikkailun jälkeen onnistuimme löytämään oikealle hotellille ja siitä jatkamaan matkaa vierailukohteisiin.

Elämyksellinen kierros Bastionin tunneleissa

Ensimmäinen vierailumme suuntautui vanhan kaupungin Kiek in de Kök-tornin alakerrassa sijaitseviin Bastionin tunneleihin. Tunneleissa saimme lyhyen, mutta hyvin konkreettisen ja monipuolisen oppimäärän Tallinnan kaupungin synnystä ja Viron historian merkittävimmistä vaiheista. Vähän reilu tunnin kestänyt ja 9€/hlö maksanut vierailu oli monelle meistä herättävä kokemus ja voinkin suositella vierailua kaikille, jotka ovat kiinnostuneita historiasta muunkin kuin kirjojen avulla.

Bastionin tunneleilta vierailumme jatkui taksilla Sori Brewing olutpanimolle, jossa Heikki Uotila, yrityksen yksi perustajajäsenistä, valotti sitä polkua, jonka yritys ja sen perustajat ovat kulkeneet saavuttaakseen nykyisen menestyvän liiketoiminnan. Panimobisnestä suunnitteleville Uotila jakoi avokätisesti tietoa heidän käyttämistä oluen valmistusprosesseista ja toimitusketjuista. Liiketoimintamielessä itselleni mieleenpainuvin oppi oli se, miten suuri merkitys liiketoiminnan menestymisen kannalta on alan avoimuudella ja tiedon jakamisella kilpailijoiden kesken win-win -periaatteella. Panimovierailun kruunasi beer tasting, jonka aikana pääsimme maistelemaan useita erimakuisia oluita.

Heikki Uotilan vetämällä panimokierroksella
Pienpanimo-olutta hyvässä seurassa.

Vuoden 2018 Grilliristeilyn ilta huipentui pitkälle yöhön jatkuneeseen leikkimieliseen kisaan, jossa ryhmissä haastoimme itsemme tutustumaan niin toisiimme kuin joissain tehtävissä myös täysin ventovieraisiin ulkopuolisiin ihmisiin. Kisailun jälkeen yö jatkui rennoissa merkeissä Tallinnan hipsterialueen ravintoloissa, joissa koimme myös toisen pöydälle hyppäämisen Lauri Lehmusvirran ilmoitettua ehdokkuutensa kamarimme kansainvälisyysvastaavaksi vuodelle 2019. Onnea myös Laurille!

Yhteisellä illallisella. 

Paluumatkalle suuntasi väsyneen, mutta tyytyväisen oloisia Helsingin nuorkauppakamarilaisia. Hymyjen ja edellistä päivää muistelevien keskustelujen perusteella uskon, että onnistuimme tekemään yhdessä tästäkin matkasta positiivisesti mieleenpainuvan viikonlopun kamaritoiminnan parissa. Kiitos siis teille kamaritoverit.

Heikki Liukkonen – vuoden 2019 puheenjohtajaehdokas. 

Patrik Brzezinski
Kansainvälisyysvastaava 2018
Helsingin Nuorkauppakamari

Please follow and like us:

You may also like...