HEL-UnTrashed näkyi ja kuului! Jatkoa luvassa!

HEL-UnTrashed projekti on pääkaupunkiseudun nuorkauppakamareiden uusi yhteisprojekti, jonka lähtökohtana on pääkaupunkiseudun ympäristöön vaikuttavien toimijoihin tutustuminen.

Projektin osana vietettiin tänä vuonna Suomen ensimmäistä World Cleanup Daytä 15.9.2018, joka sai huomiota osakseen median osalta! MTV3 uutiset kävivät kuvaamassa ja haastelemassa siivousporukkaa Helsingin Töölönlahdella.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/maailman-siivouspaivana-kerattiin-roskia-melasta-auton-osiin-tapahtumia-eri-puolilla-suomea/7073796?fbclid=IwAR0bTavt26Z-LI7JDLvn1tLs78FJyUzGUrcQikVTdL5dxGQeiH6Rmkvy1DY

HEL-UnTrashed projektista enemmän: http://www.jcihelsinki.fi/2018/08/28/hel-untrashed-ja-ainutlaatuinen-itameri/

Mitä jäi käteen?

Projektitiimi kokoontui tapahtuman jälkeen pohtimaan missä onnistuttiin ja mitä voisimme tehdä vielä paremmin. HEL-UnTrashed koettiin yhteiskuntavaikuttamisen ja ympäristönäkökulman puolesta mielenkiintoiseksi. Paljon jäi yhteistyökumppaneita ja ideoita ensimmäiseltä vuodelta tulevaan ammennettavaksi. Päätettiin uusia projekti vielä ainakin vuonna 2019!

Projektin tapahtumista vierailu Viikin jätevedenpuhdistamolla oli selkeästi yleisön määrän perusteella suosituin! Ajatuksena on lisätä jatkossa konkreettisia visiittejä eri toimijoiden tiloihin ?

Muutoksina todettiin, että tapahtumat ovat järkevämpi jakaa muutamalla viikolle yhden viikon rutistuksen sijaan. Näin saadaan osallistujiakin enemmän mukaan. Lisäksi koettiin, että ajankohtana kevät olisi projektille parempi.

IPCC raportin julkaisun jälkeen kiihtyvä ilmastomuutoskeskustelu herätti projektiryhmässäkin pohdintaa aiheen esiin tuomista sopivasti myös ennen huhtikuun 2019 vaaleja.

Vuonna 2019 projekti kokoon entistä ehompana!

Projektista luotiin oma käsikirja, johon koottiin tulevalle projektiryhmälle valmiiksi heränneitä ajatuksia ja mahdollisia yhteistyökumppaneita. Tässä on muuten mitä mainioin projekti tuleville jäsenille ja koejäsenille!

HEL-UnTrashed järjestetään jatkossakin pääkaupunkiseudun kamareiden yhteistyöprojektina, eli mukana ovat Helsingin Nuorkauppakamarin lisäksi Keskuspuiston, Havis Amandojen, Metropolin ja Espoon Nuorkauppakamarit sekä JC Cosmopolis.

Tavoitteet pidetään jatkossa tietenkin suurina ja tapahtumia tullaan markkinoimaan enemmän myös kamareiden ulkopuolisille, pääkaupunkiseudun asukkaille ja vaikuttajille.

Terhi Siitonen
HEL-UnTrashed projektipäällikkö 2018
Helsingin Nuorkauppakamarin LOM 2018

Please follow and like us:

You may also like...