Hallituksen syyskuulumisia

Kokoonnuimme Helsingin Nuorkauppakamarin hallituksen kesken Bromarviin, Raaseporiin 27-28.8.2016 suunnittelemaan syksyä ja hiomaan tapahtumia ja muuta kamaritoimintaa kuosiin.

IMG_0832

Majapaikkamme huikeita maisemia.

Aluksi puheenjohtajamme Lauri kertoi hallituslaisille tiimidynamiikasta ja tiimin muodostukseen liittyvistä eri vaiheista, haasteista ja onnistumisista. Keskustelimme aiempien vuosien kokemuksistamme eri yhdistyksissä tiimien kohtaamista haastavista tilanteista. Tunnistimme yhdessä hallituksen kohdanneen samanlaisia haasteita vuoden aikana, mitä olimme kokeneet muissa organisaatioissa aiemmin. Päivän aikana teimme pienen tiimidynamiikkaharjoitteen ja kävimme frisbeegolffaamassa. Tyylejä oli monia, mutta kaikki selvisivät kierroksesta kunnialla läpi.

 

IMG_0840

Jussi pelin lumoissa.

 

IMG_0836

Sää oli kohdillaan fisbeegolf-turnauksessa.

 

IMG_0837

Heittojen välissä ehti myös välipalalle.

Illan aikana aloimme purkamaan kohtaamiamme haasteita kamaritoiminnan parissa. Totesimme yhdessä, että olimme siiloutuneet liikaa omille toimintalohkoillemme sen sijaan, että olisimme yhdessä hallituksena ottaneet vastuun yksittäisistä tapahtumista. Tästä oli seurannut yksittäisten toimijoiden kuormittumista ja tekemisen fiiliksen laskua. Lisäksi halusimme pienentää toimintafokustamme, koska resurssit eivät riitä useiden toimintalohkojen kunnolliseen pyörittämiseen. Yritysvierailut, koulutukset ja hyvinvointiteema nostettiin toiminnan keskiöön.

 

IMG_0829

Tyttöjen taidonnäyte tiukassa munansuojauskilpailussa.

 

IMG_0847

Ja poikien taidonnäyte.

Projektien osalta sovimme pyrkivämme tekemään projekteja sen mukaan, mitä yksittäiset kamarilaiset haluavat, ei sen mukaan mitä projektiaihioita keksitään etukäteen. Perinneprojekteista Vuoden Poliisi ja Pitkä Lounas nähtiin säilyttämisen arvoisina mutta muista oltiin valmiita luopumaan. Jos muita projekteja tehdään, niin niihin pitää löytää innokas projektipäällikkö. Päivän päätteeksi saunoimme ja keskustelimme vapaamuotoisesti erilaisista aiheista.

 

IMG_0845

Tiukka skaba päättyi tasapeliin. Muu viikonloppu työskenneltiin tiiviisti yhtenä tiiminä 🙂

Sunnuntaina maukkaan aamupalan jälkeen aloimme harjoittelemaan yhdessä tekemistä uuden toimintamallin mukaisesti. Oli yllättävää huomata, miten esimerkiksi teknisten tietojen tai taitojen puuttuminen oli estänyt tehokkaan toiminnan yksilötasolla. Yhdessä tekeminen tasoittaa mahdollisia kompastuskiviä.

Katsothan syksyn tapahtumat tapahtumakalenterista ja tulet mukaan!

Aktiivista kamarisyksyä kaikille!

-Jouni Tiilikainen
IND 2016

Please follow and like us:
error

You may also like...