Haku vuoden 2020 Mentorointiohjelmaan on auki

Hyvät kamarilaiset, senaattorit ja kunniajäsenet

Nyt on aika hakea vuoden 2020 aktoriksi tai mentoriksi Helsingin Nuorkauppakamarin fasilitoimaan mentorointiohjelmaan, joka järjestetään touko-joulukuun aikana 2020. Mentorointi on tavoitteellista vuorovaikutusta mentorointiparin (mentori/aktori) välillä. Ohjelmaan kuuluu kick-off ja mentori/aktoriparin kahdenkeskeisiä tapaamisia, joihin projektitiimiltä saa apua ja työkaluja, jotta sekä aktori että mentori saisivat ohjelmasta mahdollisimman paljon irti. Viime vuoden palautteen perusteella sekä mentorit että aktorit saivat ohjelmasta paljon irti. olivat ohjelmaan oikein tyytyväisiä, he tapasivat ohjelman aikana 2-6 kertaa.

Miksi Lähteä mukaan?

Mentorointi on prosessi, jossa on vahvasti läsnä tavoitteiden asettaminen sekä kehittyminen. Mentoroinnin kautta aktori voi edistää omaa oppimistaan, osaamistaan ja työelämätaitoja tai esimerkiksi saada sparrausta seuraavaan urasiirtoon. Mentoroinnin tarkoituksena on jakaa kokemusperäisiä taitoja ja hiljaista tietoa. Vaikka mentorointi tähtää aktorin kehittymiseen, vuorovaikutteisessa prosessissa myös mentori oppii uutta.

Kuka voi hakea mukaan ja miten? 

Ohjelmaan voi hakea aktoriksi Helsingin Nuorkauppakamarin koejäsenet ja jäsenet. Mentorin rooliin kannustamme rohkeasti niin senaattoreita ja kunniajäsenet kuin jäseniä ja koejäseniäkin. Mentoreiksi voi myös ilmoittautua kamarin ulkopuoliset henkilöt. Mentori tullaan valitsemaan aktorin tarpeiden pohjalta. Mentorin ei aina tarvitse olla virkaiältään vanhempi, vaan hänellä voi olla osaamista ja näkemystä jostakin tietystä osa-alueesta, johon aktori kaipaa näkökulmaa. Ohjelmasta saa myös tukea ja työkaluja, joten yksin ei tarvitse matkaan lähteä eikä kaikkea osata. Tärkeää on, että on halua jakaa osaamistaan ja sitoutumista puolen vuoden ohjelmaan. Haemme mentoreita tarvittaessa myös kamarimme ulkopuolelta.

Hakemukset voi lähettää 22.3.2020 mennessä alla olevien linkkien kautta. Mukaan mahtuu noin 10 innokasta mentorointiparia. Ilmoittautumaan pääset täältä:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejlMzM__Q0PgQu-1g6f38apDXHbSsEbF8gDND40rTdhMU-fQ/viewform

Mentorointiparit yhdistetään huhtikuun aikana.  Mentori pyritään löytämään ohjelmaan hakeneille hakujärjestyksessä. Kaikki hakeneet saavat huhtikuun loppuun mennessä tiedon siitä, löytyikö mentorin.

Mentorointiohjelma käynnistyy 12.5.2020 klo 17.00- 19.00 kick off -tilaisuudella, josta tulee lisätietoa kevään aikana. Varaa kuitenkin tuo ilta jo nyt kalenteriisi, että pääset varmasti mukaan koulutukseen. Samassa yhteydessä tapaat myös mentorisi ensimmäisen kerran.

Aikataulu:

  • Mentori-aktori-parien yhdistäminen huhtikuun loppuun mennessä
  • Mentoriparien tutustuminen toukokuun puoliväliin mennessä (F2F/sähköposti)
  • Aloitustilaisuus ti 12.5. klo 17:00-19:00
  • 5-11/2020 Mentorin ja aktorin keskinäiset tapaamiset oman aikataulun mukaisesti (n. 5 – 7 tapaamista)
  • Päätöstilaisuus marras-joulukuussa

Jos herää jotain kysyttävää voit olla yhteydessä projektipäällikköön: Nora Hasan +358505933759.

Please follow and like us:

You may also like...