Hae mukaan HNKK hallitukseen!

Nyt on taas se aika vuodesta, kun on aika pohtia, mitä ensi vuodelta haluaa. Mitä haluaa oppia? Missä haluaa kehittyä? Miten voisi antaa oman panoksensa tälle yhteisölle? Miten voisi tutustua paremmin meidän huikeisiin kamarilaisiin? Voin kokemuksesta sanoa, että hallitushommat kannattaa. Pohdin itse aikanaan vuonna 2017 (suht passiivisena jäsenenä), että joko jätän koko leikin kesken tai vaihtoehtoisesti lähden mukaan hallitukseen. Onneksi päädyin jälkimmäiseen, sillä tämä kamarimatka ihanien ihmisten kanssa on ollut vallan mainio ja suorastaan huikea! Olen siis itse ollut mukana hallitushommissa jo kolmen vuoden ajan (BUS, DP ja nyt PRES). Tämä harrastus antaa paljon, mutta se ei tule hakemaan ketään kotisohvalta. On itse oltava aktiivinen ja voin luvata, että oppiminen ja uusien hienojen ihmisten tapaaminen ei koskaan lopu. Eteen tulee usein uutta ja ihmeellistä, niin kuin minä sain huomata nyt syksyllä Virossa järjestetyssä Nordic Academyssa. Opin siellä paljon uutta tämän järjestön toiminnasta kansainvälisellä tasolla. Olin ihmeissäni, kuinka hienoja juttuja maailmalla tehdään saman JCI brändin alla.

Lähde siis mukaan oppimaan uutta yhdessä meidän upeiden kamarilaisten kanssa! Alla on jokaisen hallitusroolin kuvaus, ja lisätietoja tehtävistä saa nykyiseltä DP:ltä Venlalta (venla.vainio-puhju@jci.fi).

Innokkain terveisin,Elina Happonen
PRES 2020

Puheenjohtaja (PRES)

PRES. PRESsan rooliin kuuluu kamarimme hallinto ja johtaminen. PRESsa toimiin 11 hlön hallituksen puheenjohtajana, ja hän edustaa kamariamme sekä alueella että kansallisesti. Esityslistat sekä kokouspöytäkirjat tulevat vuoden aikana PRESsalle tutuiksi, ja edustamaan ja äänestämään pääsee virallisissa PRES-kokouksissa. PRESsan tehtävä on innostaa muita ja olla esimerkillinen kamarilainen. PRES myös tukee hallitusta kaikissa käytännön asioissa. Vuonna 2020 PRESsana toimii Elina Happonen.

Valmistautuva puheenjohtaja (DP)

DP eli valmistautuva puheenjohtaja aloittaa kolmivuotisen PRES-putken. DP vuosi on mitä suurimmassa määrin opettelua seuraavaa vuotta varten, verkostoitumista myös oman kamarin ulkopuolella, alueen ja SNKKn toimintaan tutustumista, sekä pohjan luomista ensi vuoden vaikutusmahdollisuuksille. DP toimii PRESsan tukena ja auttaa esimerkiksi budjetin ja toimintasuunnitelman valmistelussa. DP on myös vastuussa koejäsenistä ja koejäsen hankinnasta sekä heidän tutustuttamisesta kamaritoimintaan. DPlle kuuluu myös tulevan hallituksen perehdyttäminen. Parasta DPnä olemisessa tänä vuonna on ollut omaan kamariin syvemmälle sukeltaminen, innostuneet uudet koejäsenet ja alueen sekä koko Suomen DP kollegoihin tutustuminen. PRES-putki on jo DP vuonna mielettömän antoisa oppimiskokemus! Vuonna 2020 DP:nä toimii Venla Vainio-Puhju.

Sihteeri (SECY)

SECY toimii hallituksen sihteerinä hallituksen ja yhdistyksen kokouksissa. Tehtäviin kuuluu pöytäkirjan pitämisen lisäksi jäsenrekisteristä huolehtiminen ja arkistoinnista huolehtiminen. SECYnä pääsee mukaan hallituksen toimintaan matalalla kynnyksellä ja pääsee olemaan PRESsan apuna kokouksissa ja muissa juoksevissa asioissa oman kiinnostuksen mukaan. Vuonna 2020 sihteerinä toimii Noora Rissanen.

Taloudenhoitaja (TREAS)

Taloudenhoitajan (TREAS) tehtäviin kuuluu hoitaa kamarimme taloutta tarkoituksenmukaisella tavalla yhdistyksen sääntöjen ja toimintaohjeiden mukaisesti. Lisäksi taloudenhoitaja huolehtii kamarimme kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisesta. Vuoden alussa taloudenhoitaja laatii talousarvioehdotuksen yhdessä puheenjohtajan kanssa, sekä valvoo tämän toteutumista vuoden aikana. TREAS-tehtävä on loistava paikka oppia hallitustyöskentelyä, talousarvioehdotuksen laadintaa sekä kirjanpitoa konkretian kautta. Vuonna 2020 taloudenhoitajana toimii Samuli Rissanen.

Viestintävastaava (LIO)

Viestintävastaava hoitaa kamarin sekä sisäisen että ulkoisen viestinnän. Käytännössä tämä tarkoittaa uutiskirjeiden suunnittelua ja lähettämistä jäsenille, eri sosiaalisen median kanavien päivitystä sekä nettisivujen ylläpitoa ja blogien kirjoittamista. Hommaa on todella monipuolisesti ja viran voi helposti räätälöidä itsensä näköiseksi. Mikäli siis runosuoni sykkii tai haluat parantaa somevaikuttajan ja bloggaajan taitojasi on viestintävastaavan rooli juuri sinulle! Viestintävastaavana pysyy hyvin kärryillä mitä omassa sekä muissa kamareissa tapahtuu mikä on mukava lisä virkaan. Vuonna 2020 LIO:na toimii Jemina Laitinen.

Koulutusvastaava (IND) 

Koulutusvastaavan työ on monimuotoinen ja myös tavallaan hyvin keskeinen osa Helsingin Nuorkauppakamaria. Koulutusvastaavana eli INDinä olet keskeisessä roolissa hoitamassa kamarin koulutustarjontaa ja debattitoimintaa. Rooli antaa mahdollisuuden sinulle johtaa omaa tiimiä, joka järjestää koulutuksia tietyn teeman ympärillä tai sitten laajemmalla rintamalla eri aiheista. Vuosi koulutusvastaavana antaa sinulle loistavaa johtamiskokemusta, ja mahdollisuuden halutessasi harjoitella myös itse kouluttajana olemista. Näistä kokemuksista on varmasti hyötyä niin työelämässä kuin myös yksityiselämässäsi. INDin roolissa pystyt myös tekemään koulutustarjonnasta oman näköisesi oman toimikautesi aikana. Koulutusvastaavan työ on myös tavallaan joustavaa ja tarjoaa hyvän ponnahduslaudan päästä sisään Helsingin Nuorkauppakamarin toimintaan hallituksessa ja mahdollisesti myös muihin hallituksen virkoihin tulevaisuudessa. Vuonna 2020 koulutusvastaavana toimii Mikko Virtanen.

Yritysyhteistyövastaava (BUS) 

Kiinnostaako yritysyhteistyö sekä myyntitaitojen harjoitteleminen? Bus:in roolissa pääset harjoittelemaan myyntiä ja sponsorirahan hakemista sekä yrityssuhteiden ylläpitämistä. Tehtäviin kuuluu yrityssuhteiden ylläpitämisen lisäksi uusien yhteistyökumppaneiden hakemisen sekä sponsorirahan hakemisen erilaisiin projekteihin. Pääset harjoittelemaan myyntitaitoja, sopimusten tekemistä sekä yritysten kontaktoimista. Jos sinua kiinnostaa kurkistaa yritysten sisään ja olla koordinoimassa yritysvierailuja niin tämä on oikea virka sinulle! Vuonna 2020 BUS:ina toimii Fredrik Kindstedt.

Tapahtumavastaava (LOM)

Lom, eli HNKK:n tapahtuma ja yhteisöllisyys tiimissä pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumia ja kehittämään taitojasi, johtamisen, viestinnän ja markkinoinninkin saralla. Pääset toteuttamaan HNKK: n perinteiksi muodostuneita tapahtumia kuten esimerkiksi kamarimme vuosijuhlaa,mutta myös kekseliäisyys pääsee tässä tiimissä valloilleen ja saat mahdollisuuden käyttää luovuutta toteuttaa tapahtumia joita ei ennen ole järjestetty kamarissamme. Rohkeus,luovuus kekseliäisyys ja ilolla tekeminen kiteytyy Lom-tiimissä. Vuonna 2020 LOM:ina toimii Satu Orava.

Kansainvälisyysvastaava (INT)

INT on kamarimme kansainvälisyysvastaava, jonka vastuulla on koordinoida kamarimme osallistumista alueellisiin ja kansallisiin JC-kokouksiin Suomessa sekä Euroopan ja maailman kokouksiin ulkomailla. Kansainvälisiin asioihin kuuluu mm. Twinning- eli ystävyyskamariemme kanssa keskustelu ja yhteydenpito. INT voi halutessaan olla myös osa Suomen nuorkauppakamarien Team Finlandia, jossa puuhastellaan isommin kansainvälisten asioiden parissa. Kamarimme vuoden 2020 INT on Heidi Uronen. 

Yhteiskuntavastaava (COM)

COMin virassa pääsee osana hallitusta suunnittelemaan ja toteuttamaan innostavia projekteja. Kamarissa on useita perinteisiä projekteja, joita toteutetaan joka vuosi lisäten aina oma näkemys asiaan. Lisäksi aina voi ideoida uusia ja päästä ehkä aloittamaan jotain aivan uutta. COMin virassa pääsee oppimaan johtamistaitoja käytännössä sekä osana hallituksen päätöksentekoa sekä projektien organisoinnissa. Opit on suoraan sovellettavissa työelämään. Projektit tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden myös verkostoitumiseen sekä kamarilaisten että eri yhteistyökumppaneiden kanssa! Vuonna 2020 COM:ina toimii Terhi Roivainen.

Mikäli kiinnostuksesi heräsi jotain virkaa kohtaa voit hypätä suoraan pöydälle esimerkiksi kertomalla itsestäsi Facebook sivuillamme tai olemalla yhteydessä tämän vuoden DP:hen Venlaan.

Please follow and like us:

You may also like...