Helsingin Nuorkauppakamarin vuosikokous järjestettiin 65. kerran

Tiistaina 26.2. järjestettiin Helsingin Nuorkauppakamarin järjestyksessään kuudeskymmenes viides vuosikokous Tapahtumatalo Bankissa. Perinteisesti samalla kertaa järjestettiin myös kamarin puhekilpailu, jonka aiheena oli tänä vuonna ”Tulevaisuuden työelämä, uhka vai mahdollisuus”. Kokouksessa puheenjohtajaksi valikoitui kokenut kamariaktiivi ja senaattori Niko Visuri. Kokoukseen osallistui noin kolmisenkymmentä kamarilaista, koejäsentä ja senaattoria.

Jäsenvalinnat kasvattivat jäsenmäärän yhdeksäänkymmeneen kahteen.

Kokouksessa valittiin kaikkiaan 8 uutta jäsentä Helsingin nuorkauppakamariin, joista 4 oli koejäseniä ja 4 siirtojäseniä.

Jäseniksi valitut koejäsenet:

Kaisa Vääräniemi

Kati Nieminen

Petteri Pasanen

Lotta Laakso

Jäseniksi valitut siirtojäsenet:

Nora Hasan

Sampo Tervomaa

Terhi Roivainen

Juuso Vahvelainen

Parhaat onnittelut uusille Jäsenille!

Viralliset asiat ja päätökset

Vuoden 2018 hallituksen toimintakertomuksessa kuultiin vuoden saavutuksista. Toiminnantarkastajat puolsivat tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyntää. Kokous myös myönsi vastuuvapauden 2018 hallitukselle tilinpäätöksen esittelyn jälkeen.

Kokouksessa käytiin läpi lisäksi toimintasuunnitelma vuodelle 2019, jonka aihe on #Kaikkimukaan. Vuoden tavoitteena on aktivoida mukaan myös niitä jäseniä, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet kamaritoiminnasta hieman sivuun. Tapahtumista vastaavat lohkot esittelivät erilaisia mielenkiintoisia suunnitelmia vuoden tapahtumilla. Mainittakoon tähänastisista menestyksistä Asuntosijoittamisen koulutus, KRP Excu ja Alko Excu jotka täyttyivät suhteellisen nopeaan tahtiin tapahtuman julkaisun jälkeen. Alko erityisesti herätti mielenkiintoa siinä mittakaavassa, että toukokuussa järjestettävä excu täyttyi alle viikossa sen julkaisusta.

Samalla esiteltiin Budjetti, jonka jäsenistölle mielenkiintoisin seikka lienee maailmankokoukseen merkitty erityinen kokoustukisumma, jonka on tarkoitus innostaa jäsenkantamme vierailemaan maailmankokouksessa, kun se nyt näin harvinaisen lähellä sattuu tänä vuonna olemaan. Maailmankokous järjestetään Tallinnassa 4-8.11 ja se on hieno mahdollisuus Suomen nuorkauppakamarilaisille tutustua kansainväliseen toimintaan näinkin lähellä.

Kuten kokouskutsun yhteydessä toimitetusta esityslistasta voitiin lukea, myös taloudenhoitajan viranhaltija vaihtui. Uudeksi taloudenhoitajaksi estyneen Liisa Pöyryn tilalle valittiin Terhi Roivainen, tuore siirtojäsenemme Kuopion nuorkauppakamarista.

Kokouksessa päätettiin myös sääntömuutoksen kohtalosta valtakirja- ja etäyhteysosallistumisen osalta. Sääntömuutos herättikin erinomaista keskustelua puolesta ja vastaan. Keskustelussa puntaroitiin siihen liittyviä riskejä ja niiden realisoitumisen todennäköisyyttä. Lopulta löydettiin hyvä vastaehdotus ehdotetulle muutokselle vuoden 2016 Presidentin Lauri Tolvaksen toimesta. Vastaehdotus hyväksyttiin suhteellisen suurella äänimäärällä. Aiheesta tulossa lisää tietoa myöhemmin.

Perinteisen puhekilpailun voitti Laura Pirhonen

Kamarin vuosikokouksessa perinteisesti käydään myös puhekilpailu. Kilpailuun osallistuivat paikalla ilmoittautuen Piia Kurki, Laura Pirhonen ja Veera Anttila. Puhekilpailun aiheena oli ”Tulevaisuuden työelämä, uhka vai mahdollisuus?”. Kilpailijoista jokainen piti erinomaisen puheen aiheesta huomioiden annettu valmistautumisaika. Erinomaista työtä tekivät myös kilpailun tuomarit, jotka vakaan harkinnan jälkeen julistivat voittajaksi Laura Pirhonen. Voittaja saa mahdollisuuden edustaa Helsingin nuorkauppakamaria Salon vuosikokouksessa, pitäkäämme siis peukkuja sinne.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *