Valinnan hetkiä, viisaita neuvoja, väittelykisoja ja voiton maljoja

Viime viikonloppuna Helsingin Nuorkauppakamari sai kokea kotikaupungissaan monia iloisia onnistumisen ja yhteisöllisyyden hetkiä, kun nelisenkymmentä kamarilaista osallistuis Suomen Nuorkauppakamareiden kansalliseen vaalikokoukseen. Clarion-hotelli Helsingin Jätkäsaaressa täyttyi runsaasta 800:sta nuorkauppakamarilaisesta eri puolila SUomea ja Keskuspuiston Nuorkauppakamari järjestäjänä oli pitänyt huolta monipuolisesta ja laadukkaasta kokousohjelmasta.

159

Tulikasteensa ensimmäisessä kansallisessa vaalikokouksessa
sai miltei 10 uutta Helsingin Nuorkauppakamarin toimijaa. He ja muut eri
senioriteettien kamarilaiset saivat nauttia monipuolisesta kokousohjelmasta,
johon kuuluivat muun muassa Elina Koivumäen, Erik Bertrand Larssenin ja Hjallis
Harkimon vetovoimaiset keynote-puheenvuorot. Viikonloppua täydensivät myös
Enter Business Helsinki –keksintöworkshop, uusien START-koulutus sekä first
timer’s cocktailit.

Suinkaan vähäisin kokousviikonlopun anti ei ollut ainakaan se,
että Helsingin Nuorkauppakamari vei voiton kansallisessa debattikilpailussa
2018 joukkueellaan, johon kuuluvat Lauri Lehmusvirta, Heikki Liukkonen ja
Tuomas Mikkonen. Aluevaalikokouksessa kisattu ja voitettu alueen mestaruus vei
tien kansalliselle tasolle, jossa kisasivat alueidensa mestareina Helsingin
lisäksi Hämeenlinnan Nuorkauppakamari, Tammerkosken Nuorkauppakamari ja Oulun
Nuorkauppakamari. Alkuerässä Helsingin joukkue pesi Oulun puolustamalla aihetta
”Tulevaisuuden johtaja hyödyntää tekoälyä”. Tiukassa ja jännittävässä
finaalissa lauantaina oli vastassa Tammerkosken Nuorkauppakamari, jota vastaan
väiteltiin vastustamalla väitettä ”Nuorkauppakamari on talkoojärjestö”.

159

Puheenjohtaja Leea Tolvas ja valmistautuva puheenjohtaja Heikki Liukkonen osallistuivat kamarista itse vaalikokoukseen. Suomen Nuorkauppakamarit valitsi Helsingissä itselleen ensi vuodelle kansalliseksi puheenjohtajaksi kangasalalaisen Ellimaija Ahosen ja varapuheenjohtajaksi Michaela Palmbergin. Pääkaupunkiseudulta Keskusliittoon valittiin yhteiskuntavaikuttamisesta vastaavaksi kehitysjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi Keskuspuiston Nuorkauppakamarin Mikko Manninen ja Vuoden Nuori Johtaja -kilpailupäälliköksi Metropolin Nuorkauppakamarin Susanna Issakainen. Ensi vuonna Helsingin Nuorkauppakamarilla ei ole edustajia keskusliitossa, tänä vuonna heitä on kaksi: koulutustoiminnasta vastaava kehitysjohtaja Heidi Jäntti ja kansainvälisestä toiminnasta vastaava kehitysjohtaja Riikka Hakanen.

159

Mukavan kokousviikonlopun kruunasi juhlava gaala riemukkaine jatkoineen Tällä kertaa kaikki kokousosallistujat eivät mahtuneet varsinaiseen gaalaan, vaan osa juhlijoista oli kerrosta alempana KASVA-klubilla, joka varjogaalan omaisesti tarjosi niinikään ruokaa ja juomaa. Illan kulkua se ei kuitenkaan haitannut, jokainen sai syödäkseen ja juodakseen ja valokuviin ja jatkoillekin päästiin.

Heikki Liukkonen,
Helsingin Nuorkauppakamarin valmistautuva puheenjohtaja (DP)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *