HEL-UnTrashed ja ainutlaatuinen Itämeri

Herkkä ja hellittävä Itämeri
Itämeri on maapallon nuorin meri. Pienestä koostaan huolimatta se on maapallon toiseksi suurin murtovesiallas, jossa makea vesi ja suolainen vesi sekoittuvat ja luovat ainutlaatuisen ekosysteemin. Itämeri luokiteltiin vuonna 2004 erityisen herkäksi merialueeksi. (lähde WWF, 28.8.2018)

Nyt on aika helliä herkkä Itämeri kuntoon ja samalla kaunistaa kotikaupunkimme kauniiksi. Helsingin Nuorkauppakamari järjestää HEL-UnTrashed -viikon 10.-15.9.2018, johon kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

HEL-UnTrashed 10.-15.9.2018
HEL-UnTrashed tapahtuman tavoitteena on luoda parempaa tietoisuutta ympäristömme tilasta ja sen käytöstä. HEL-UnTrashed viikko pitää sisällään ympäristöaiheista ohjelmaa, viikko huipentuu 15.9. Ilmaiseen World Clean Up Day -tapahtumaan Helsingin keskustassa,

Koko viikon käynnissä
Huomioi ympäristösi
Haastamme kaikki ihmiset ympäri suomen osallistumaan tähän yhdessä. Tehdään porukalla Suomesta vielä vähän siistimpi! Miten sinä voit olla mukana vaikka et olisi Helsingissä tuolloin?
1.Ota kotoa hanskat & pussi
2.Lähde kävelylle/lenkille ympäristöösi
3.Kerää pussiin roskia
4. Ota kuva pussista
5. Julkaise se hashtagilla: #helUNtrashed ja #worldcleanupday
6. Tägää ja haasta kaverisi mukaan!


Maanantai 10.9.2018 – Uudenmaan Liitto ja Smart Region
Uusimaa on alue, jossa kaikki toimii. Sekä metropolialueen älykaupungeissa, että myös niiden välisellä maaseudulla. Äärimmäiset luonnonolosuhteet takaavat sen, että se mikä toimii täällä, toimii myös muualla. Uudenmaan maakuntaohjelman hiilineutraalisuustavoitteisiin sekä alueemme Smart City / Smart Region -toimiin ja niihin liittyviin hankkeisiin kamarilaiset tutustuttaa Uudenmaan liitto. Isäntämme on elinkeinopäällikkö Lauri Kuukasjärvi, joka vastaanottaa kamarilaiset Pasilassa liiton tiloissa. Nyt on huikea mahdollisuus päästä verkostoitumaan alueemme avaintekijöiden kanssa sekä kuulemaan, miten teemme Helsingistä vielä älykkäämmän. Ilmoittaudu mukaan Facebook tapahtuman sivuilla 6.9. mennessä. Tutustu tapahtuman sivuihin.

Tiistai 11.9.2018 – Vierailu Helsingin Energia
Kamarialaiset vastaanottaa Helenin “Uudet palvelut” -yksiköstä tuotepäällikkö Krista Jaatinen, joka kertoo Helenin palkitusta energiajärjestelmästä, tulevaisuudenkuvista sekä asiakkaiden roolin vahvistamisesta energiantuotannossa. Tutustu tapahtuman sivuihin.

Keskiviikko 12.9.2018 – Vierailu Ravintola Loop
Samaan aikaan, kun heitämme tonneittain ruokaa roskiin, ruoka-avun tarvitsijoiden määrä ja leipäjonojen pituus kasvavat. Ravintola Loopissa valmistetaan kauppiailta ja tuottajilta kerätyistä raaka-aineista korkealaatuisia kasvisruoka-annoksia. Kamarilaiset ruokahävikkiin ja sen vaikutukseen koko maapalloon tutustuttaa itsekin entinen kamarilainen Satu Vainio tiimeineen. Tutustu tapahtuman sivuihin.

Torstai 13.9.2018 – Vierailu Viikinmäen jätevedenpuhdistamo
Viikinmäen jätevedenpuhdistamo on Suomen ja Pohjoismaiden suurin puhdistamo. Viikinmäen kalliopuhdistamossa käsitellään yhteensä noin 800 000 asukkaan sekä alueen teollisuuden jätevedet. Pääosin kallion sisään rakennettu puhdistamo otettiin käyttöön vuonna 1994 ja sen syövereihin 25 nopeinta kamarilaista johdattaa opas Eero Lahtela. Tutustu tapahtuman sivuihin.

Perjantaia 14.9.2018 – Itämerensukellus Narinkkatorilla
Perjantaina keskustelemme Helsingin kaupungin Itämeri- ja vesiensuojelutyöstä Itämerihaasteen koordinaattori Lotta Ruokasen, Pidä Saaristo Siistinä ry:n asiantuntijan sekä muiden pian julkaistavien asiantuntijoiden kanssa. Tutustu tapahtuman sivuihin.

Lauantai 15.9.2018 – World Clean Up Day
World Cleanup Day 2018 eli Maailman Siivouspäivä, on kansainvälinen, maailmanlaajuinen yhden päivän (15.9.2018) kestävä ympäristön siivoustempaus – siis siivoustalkoopäivä. Tapahtumia on järjestetty jo 10 vuoden ajan – vuodesta 2008 alkaen. Tutustu tapahtuman sivuihin.

HEL-UnTrashed -sivut Facebookissa!
https://www.facebook.com/HELunTrashed/

Tavataan tapahtumissa, kaupungissamme, joka sykkii Itämeren äärellä!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *