Hyvä esimiestyö asiantuntijaorganisaatiossa 2017

 

159

Keräännyimme aurinkoisena lauantainapäivänä 13.5.2017 Bird & Birdin tiloihin kuuntelemaan puheita hyvästä esimiestyöstä asiantuntijaorganisaatiossa.

 

159

Koulutuspäivän ensimmäinen puhuja oli TT Valmennuksen toimitusjohtaja Timo Toivanen, joka käsitteli puheessaan talouden johtamista yrityksessä.  Timo kävi läpi peruskäsitteitä, kuten maksuvalmius, vakavaraisuus, kannattavuus, tuloslaskelma ja tase. Keskustelimme lisäksi henkilöstön tulospalkkauksesta. Timon mukaan yritykseen sidottu tulospalkkaus on suositeltavaa mutta bonusjärjestelmä on rakennettava niistä osista, joihin työntekijät voivat vaikuttaa.

 

159

Päivän toisena puhujana oli pitkän linjan yritysjohtaja Risto Holma. Hän käsitteli puheessaan muutosjohtamista käyttäen esimerkkinä omia kokemuksiaan. Risto oli oman työuransa aikana ollut saneeraamassa yrityksiä parempaan kuntoon ja kertoi useiden muutosten olleen kipeitä työntekijöille ja myös hänelle itselleen. Risto toi esille puheensa aikana sen, että muutoksen liittyvä epävarmuus ja siitä syntyvä pelko on inhimillistä, ja sen hallinta on toimitusjohtajan tehtävässä onnistumiselle tärkeä tekijä.

Puolen päivän aikaan kävimme nauttimassa ravintola Marskissa maukkaasta lounaasta.

 

159

Ruokailun jälkeen päivän kolmantena puhujana oli vaikuttajamarkkinointiyritys Presser Oy:n perustaja Jasmine Plavsic. Jasmine painotti puheessaan myyntityön tärkeyttä. Hänen mukaansa myyjät poikkeavat asiantuntijoista motivaatiotaustansa vuoksi. Myyjiä motivoi raha siinä missä asiantuntijoita motivoi tekemisen sisältö. Raha motivaation lähteenä asettaa myynnin johtamiselle omia erityisiä vaatimuksia. Puheessaan Jasmine painotti myyntiin sidottua tulospalkkausta ehdottoman tärkeänä asiana myynnin johtamisessa.

 

159

Seminaarin neljäs puhuja oli CGI:n henkilöstöjohtaja Maiju Kekkonen. Maiju käsitteli puheessaan asiantuntijoiden johtamista henkilöstöjohtamisen näkökulmasta. Henkilöstöjohtamisessa rekrytoinnin lisäksi korostuu vaikeiden tilanteiden hallinta, kuten epäasialliseen käyttäytymiseen puuttuminen. Irtisanoutumisten osalta Maiju kertoi yleisimmän irtisanoutumisen syyn olevan henkilökemiaongelmat esimiehen kanssa.

 

159

Koulutuspäivä huipentui viimeisen puhujan jälkeen todistusten jakoon ja samassa yhteydessä nautimme jotain pientä kuplivaa. Tämän jälkeen oli aika siirtyä ravintolaan illalliselle ja kaikkein virkeimmät jatkoivat iltaa Apollo-yökerhossa.

159

159

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *