Helsingin Nuorkauppakamarin kunnallisvaalipaneeli 2017

159
Kunnallisvaalipaneelissa keskusteltiin yrittäjyydestä, johtamisesta ja liikenteestä

Helsingin Nuorkauppakamari järjesti kunnallisvaalipaneelin 23.3 Haaga-Helia-ammattikorkeakoululla. Paneeliin osallistui kourallinen yleisöä sekä kunnallisvaaliehdokkaina Wille Rydman Kokoomuksesta, Atte Harjanne Vihreistä, Niilo Toivonen SDP:stä, Jarmo Keto Perussuomalaisista, Patrizio Lainá Vasemmistoliitosta, Jaan Siitonen RKP:stä ja Taru Päivike Keskustasta.

Odotettua heikomman suosion vuoksi vaalipaneeli pidettiin tiivistetymmässä muodossa. Kuitenkin aiheet saivat aikaan kiivaita keskusteluja toivat esille eroja. Keskusteluissa sivuttiin yrittäjyyttä, johtajuutta ja liikennettä.

Niilo Toivonen (sd.) halusi tietää, mitä ovat nuorkauppakamarin kunnallisvaaliteemat. Vaikka nuorkauppakamarilla ei ole poliittisia tavoitteita, nousi yleisöstä nuorkauppakamarin työelämätaidoissa kehittymisen kannalta luonteva kysymys ehdokkaille: Millainen johtaja olisit kunnallispolitiikassa?

Jarmo Keto (ps.) korosti poliitikkojen vastuuta olla perillä päätettävistä asioista. Hän näki, että viranhaltijat voivat ohjata liian vähillä tiedoilla olevia poliitikkoja.

Wille Rydman (kok.) vuorostaan painotti, että asiat on päätettävä oikeilla tasoilla. ”Joskus näkee poliitikkoja ajamassa yksittäisten kuntalaisten hallintoasioita ohi virkamiesjohdon, joko oikeuden tahdosta tai kilven kiillottamisen halusta. Poliitikot eivät kuitenkaan voi mennä mikromanageroimaan operatiivisen tason toimintaa.”

Patrizio Lainá (vas) sanoi olevan samaa mieltä Rydmanin kanssa luottamusmiesjohdon roolista ja piti tärkeänä avarakatseisuutta ja kykyä nähdä pitemmälle strategisessa johtamisessa, jota politiikka parhaimmillaan on.

Yrittäjyydestä keskustellessa puheet siirtyivät hyvin nopeasti liikenteeseen. Keskusteltiin siitä, pitäisikö Helsinkiä kehittää yksityisautojen, joukkoliikenteen vai kevyen liikenteen ehdoilla.

Atte Harjanne (vihr.), Jaan Siitonen (rkp) ja Niilo Toivonen (sd.) olivat vahvasti joukkoliikenteeseen edelleen kannustamisen puolesta. Keinona yksityisautoilun vähentämiseen nähtiin enemmän porkkana kuin keppi.

Taru Päivike (kesk.) muistutti ehdokkaita, ettei liikenteen kehittämisestä voi tehdä joko-tai-kysymystä, ja että autoliikenne on Helsingin toimivuudelle elinehto. Päivike sanoi, että keskustakin elää runsaasta kumipyörälogistiikasta, eikä joukkoliikenne sovi kaikille elinkeinoille.

Mielenkiintoiset poliittiset keskustelut jatkuivat paneelin jälkeen vielä hetken Messuhotellin lobby barissa ehdokkaiden ja yleisön kesken. Ilta herätti paikalla olijoissa paljon ajatuksia ensi sunnuntaina käytävään kunnallisvaaliin.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *